Schneider Electric StruxureWare maakt holistische DCIM-aanpak mogelijk

16 april 2013 – Schneider Electric introduceert StruxureWare for Data Centers v2.0: een geïntegreerde suite met Data Center Infrastructure Management (DCIM)-software, om datacenters over meerdere domeinen te beheren. Organisaties zijn met de software in staat om een ideale balans te bewerkstelligen tussen een hoge beschikbaarheid en de piekefficiëntie door de gehele levenscyclus van een datacenter.

StruxureWare for Data Center v2.0 is ontworpen om de prestaties van een datacenter te integreren met de zakelijke doelstellingen en levert op een nieuw niveau inzichten aan directies van een bedrijf. De software beschikt nu over de volgende nieuwe functionaliteiten:

  • Gespecialiseerde applicaties die facilitair managers ondersteunen bij het uitgebreid monitoren en beheren van datacenters.
  • Extra power capping-mogelijkheden om het energieverbruik op serverniveau nauwkeuriger te kunnen reguleren en een maximum te stellen aan de hoeveelheid energie die IT-apparaten of racks kunnen gebruiken. 
  • StruxureWare Portal maakt de key performance indicators (KPI’s) voor de business en het datacenter duidelijk zichtbaar. Het is daarnaast mogelijk om op maat gemaakte overzichten te tonen aan verschillende aandeelhouders.

Onderdelen van StruxureWare for Data Centers
De StruxureWare for Data Centers-suite bestaat uit:

  • Resource Advisor voor het opsporen en beheren van het energieverbruik en de energiekosten.
  • Data Center Operation voor het beheren van datacenter-assets en zowel operationele als kapitaalkosten. De functionaliteit beheert ruimte- en cage management voor meerdere huurders en regelt een nauwkeurige doorbelasting per huurder.
  • Data Center Expert voor het monitoren van het energieverbruik, de koeling en beveiliging binnen datacenters.
  • Power Monitoring Expert voor uitgebreid monitoren van de stroom en het analyseren van de kwaliteit van stroom.
  • Cooling Monitoring Expert voor het geavanceerd monitoren en automatiseren van koelinstallaties.

“Datacenteromgevingen vertrouwen traditioneel op geïsoleerde beheertools voor IT- en facilitaire afdelingen. Directies krijgen hiermee geen eenduidig inzicht. Bovendien is het hiermee zeer lastig om de fysieke infrastructuur te optimaliseren, zonder dat er extra kosten aan verbonden zijn en het ten koste gaat van de efficiëntie”, zegt Paul Bron, vice president van de IT Business van Schneider Electric Nederland. “Met StruxureWare for Data Center v2.0 levert Schneider Electric een holistische aanpak voor het beheer van datacenters. Deze DCIM-aanpak integreert IT, facilitaire afdelingen en directies met elkaar. Hierdoor kunnen organisaties de juiste keuzes maken op basis van de informatie die ze met elkaar delen.”

Technische aspecten
Application programming interfaces (APIs) en EcoStruxure-webdiensten maken het delen van gegevens tussen de verschillende applicaties mogelijk en verbeteren de nauwkeurigheid en beschikbaarheid van data. Deze componenten integreren ook naadloos met applicaties van andere toeleveranciers. Daarnaast is een asset alignment-functionaliteit beschikbaar die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. De functionaliteit levert een auditsysteem voor het monitoren en beheren van datacenters en levert input voor het financiële beleid van de organisatie. De service assurance-functionaliteiten garanderen de beschikbaarheid van een dienst. Hiermee kunnen datacentermanagers problemen die betrekking hebben op de beschikbaarheid van systemen eenvoudig oplossen door integratie over verschillende afdelingen en geautomatiseerde impactanalyses.

Voordelen StruxureWare for Data Centers
Facilitair managers krijgen dankzij meerdere nieuwe applicaties uitgebreide ondersteuning door gebouwbeheersystemen en het monitoren en beheren van utiliteiten, stroom en de stroomdistributie. Datacenterbeheerders kunnen het energieverbruik op serverniveau reguleren met behulp power capping-mogelijkheden, ofwel het instellen van een maximum voor het energieverbruik van een server. Hiermee kunnen datacentermanagers de operationele kosten van een datacenter verlagen, terwijl ze het gebruik van bestaande servers optimaliseren. Bovendien kunnen ze investeringen in nieuwe apparatuur uitstellen.

IT-managers en facilitair managers zijn ook in staat de stroom, het energieverbruik, de koeling en de beveiliging te monitoren, aan te sturen, te analyseren en te optimaliseren. Dit kan voor het volledige gebouw tot op het niveau van individuele IT-systemen – van de vloer, cages, racks tot servers en virtuele machines.

Kijk voor meer informatie over de DCIM-oplossingen van Schneider Electric op http://www.apc.com/struxureware/nl/nl/

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: