Dassault Systèmes introduceert HT body

In recordtijd van idee tot productie: klanteisen van hightech bedrijven sneller vertalen naar succesvolle nieuwe producten

Maarssen 22 april 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-organisatie, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert ‘HT body’. Met deze nieuwe ‘industry solution experience’, een ontwerpoplossing voor de hightech industrie, kunnen elektronicaproducenten sneller hoogwaardige klantspecifieke producten ontwikkelen en op de markt introduceren.

Klantwensen vertalen naar nieuwe producten
Met de nadruk op behuizingen en chassis – het meest opvallende onderdeel van elektronische apparatuur – legt ‘HT body’ consumentenwensen vast, om die te vertalen naar klantspecifieke productinnovaties. Deze aanpak geeft het creatieve ontwerpproces van elektronicafabrikanten een impuls en stuurt ze tijdens de verdere ontwikkeling richting een goed verkopend product. ‘HT body’ stroomlijnt ook de communicatie tussen alle interne en externe betrokkenen, zoals productontwikkelaars, engineers en productiemensen. Het geeft ze de sociale innovatie- en visualisatietoepassingen om beter te begrijpen wat klanten van nieuwe producten verwachten. Samengevat kunnen bedrijven met ‘HT body’ sneller reageren op externe factoren, zoals wat consumenten van een bepaald model of ontwerp vinden en daar tevens sneller op inspelen.

Best practices
Gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform, combineert ‘HT body’ een groot aantal best practices tot één complete ontwerp- en engineeringoplossing voor de hightech industrie. Daarmee worden de relaties tussen fabrikant en klant, industrieel ontwerp, productontwikkeling en productie, hechter geïntegreerd. Dit heeft tot doel de innovatie en communicatie tijdens het gehele experience-proces van productinnovaties te versnellen.

Eerste indruk doorslaggevend
In de hightech markt, die heel gevoelig is voor snel veranderende consumentenwensen, draait het om de eerste indruk, de eerste aanraking, het eerste moment van emotioneel ervaren”, zegt Monica Menghini, de Executive Vice President Industry en Marketing van Dassault Systèmes. “Om succesvol te zijn, moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze sneller klantwensen oppikken om de bijzondere beleving te kunnen bieden die mensen van een hightech consumentenapparaat verwachten. Dit is precies wat het 3DEXPERIENCE-platform met ‘HT body’ mogelijk maakt: snellere innovatie, snellere productie en gebruikerservaringen die direct indruk maken op consumenten.”

Meer informatie over ‘HT body’ en andere hightech oplossingen van Dassault Systèmes is te vinden op: http://www.3ds.com/solutions/high-tech/overview/

Image

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: