Dassault Systèmes rapporteert solide resultaten over eerste kwartaal

Maarssen, 25 april 2013 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft in het eerste kwartaal van 2013, dat eindigde op 31 maart 2013, solide resultaten geboekt. Het bedrijf heeft de winst per aandeel met 10 procent weten te verhogen naar € 0,78 (niet-IFRS) en de netto cash flow met 12 procent naar € 185 miljoen. Verder bevestigde Dassault Systèmes de financiële doelstellingen voor 2013.

Implementatie 3DEXPERIENCE-strategie
Bernard Charlès, President & Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Onze focus ligt op marktuitbreiding met 3DEXPERIENCE en het realiseren van onze doelstellingen. Steeds meer klanten zien de toegevoegde waarde van 3DEXPERIENCE om hen te helpen de businesscomplexiteit op overzichtelijke wijze te managen. Zowel in engineering, als in bredere zin richting marketing, sales en programmamanagement. 2013 staat in het teken van snelle implementatie van onze 3DEXPERIENCE-strategie, op basis van een ambitieus R&D-plan. Als aanvulling daarop gaan wij door met het overnemen van specialistische bedrijven, die het industrie solutions portfolio completer maken. Daarbij blijven wij letten op het realiseren van onze financiële doelstellingen.”

Omzetgroei software
Dassault Systèmes heeft de totale omzet in het eerste kwartaal van 2013 met 7 procent verhoogd naar € 488,8 miljoen (niet-IFRS). De softwareomzet groeide met 8 procent (IFRS en niet-IFRS). De groei in terugkerende omzet uit onderhoudscontracten en verhuur, bedroeg 13 procent (niet-IFRS) en 12 procent (IFRS), in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Het omzetaandeel uit nieuwe licenties daalde met 2 procent, door de verminderde economische omstandigheden, in vergelijking met de sterke 18 procent groei in het eerste kwartaal van 2012. In de eerste kwartaalresultaten van 2013 zijn ook de acquisitie van Gemcon (onderdeel van GEOVIA) en desinvestering van Transcat PLM meegenomen.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: