T-Systems en Daimler werken samen aan online diensten voor automotive

– Toenemende connectiviteit in voertuigen
– Nieuwe online diensten bieden meer comfort

Vianen, 25 april 2013Daimler AG en T-Systems werken samen om de door Daimler geplande wereldwijde lancering van communicatiediensten in hun motorvoertuigen te promoten. De samenwerking focust zich in het bijzonder op het leveren van nieuwe online diensten en web-applicaties voor in de auto. De diensten bestaan uit real-time verkeersinformatie, mobiliteitsopties, persoonlijke radio en toegang tot sociale netwerken.

Online multimediasysteem
Automobilisten kunnen voordeel halen uit alle online diensten en hun Mercedes-Benz-apps – op elk moment en overal ter wereld – via het ‘COMAND’, een online multimediasysteem. T-Systems ontwikkelt een speciale communicatie-infrastructuur die nodig is voor de innovatieve automotive-oplossing van Daimler. Daarnaast voorziet T-Systems toekomstige Mercedes Benz-modellen van speciale machine-to-machine (M2M) SIM-kaarten die adequate mobiele verzendmogelijkheden garanderen.

‘Consumenten verwachten meer van hun auto’
Horst Leonberger, manager van het ‘Connected Cars’-project bij T-Systems, vertelt over het belang van deze ontwikkeling: “Bij het kopen van een auto zijn mensen tegenwoordig geïnteresseerd in functies die verder gaan dan het aantal pk’s onder de motorkap. Klanten willen ook innovatieve online diensten en een snelle internetverbinding in hun auto. Momenteel zijn wij de enige leverancier van deze cloud-infrastructuur, diensten en connectiviteit. Met deze expertise geven wij onze klanten intelligente mobiliteitsoplossingen die voor meer comfort en veiligheid tijdens het rijden zorgen.”

Peter Häußermann, manager Electronics en Telematics bij Daimler, zegt: “We kijken ernaar uit om intensief met T-Systems samen te werken. Het bedrijf is een sterke partner die onze wereldwijde distributie van mobiele online diensten kan doen toenemen.”

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten.
Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: