CEO CA Technologies: ‘focus op transformeren van de business’

Innoverend vermogen, snelheid, inzicht en beveiliging bepalen waarde van IT

Utrecht, 6 mei 2013 – Michael Gregoire, CEO van CA Technologies, geeft aan dat de waarde van IT vooral bepaald wordt door het vermogen om verandering en innovatie door te voeren, door snelheid, inzicht en door het goed beveiligen van de business. Op al deze punten kunnen organisaties immers aanzienlijke concurrentievoordelen behalen. Het meegaan met technologietrends als DevOps, mobility, Software-as-a-Service (SaaS) en analytics op basis van Big Data is dan ook essentieel.

IT-beheer en -beveiliging belangrijk
Voor deze trends moeten CIO’s en IT-managers moderne business-modellen en -methoden mogelijk maken. Zij moeten zich daarbij niet richten op het veranderen van IT, maar op het veranderen van de gehele business. Volgens Gregoire bestaan systemen, gegevens en toepassingen nu ook steeds meer buiten datacenters. Dit heeft tot gevolg dat de IT-afdeling het beheer en de security in een dergelijk nieuw landschap moet verbeteren. IT wordt daarmee steeds belangrijker aangezien het de totale infrastructuur beheert en beveiligt, zowel in de bestaande omgeving als in private, public en hybride clouds.

Grote rol voor DevOps
De organisatie moet het bovendien mogelijk maken om sneller nieuwe technologieën te ontwikkelen en te leveren. Gregoire stelt dat goede communicatie en samenwerking tussen softwareontwikkelaars en IT-professionals onmisbaar is. Hierbij is volgens hem een belangrijke rol voor DevOps weggelegd. DevOps is een manier van werken, waarbij de ontwikkelaar een nieuwe programmacode schrijft, deze code direct in een gevirtualiseerde testomgeving kan uitproberen en de feedback van deze tests direct weer in zijn code kan gebruiken. De programmacode is hierdoor vrij van fouten en draait in een productieomgeving waarvoor de ontwikkelaar zelf verantwoordelijk blijft. Michael Gregoire noemt DevOps essentieel als het aankomt op het transformeren van business-modellen en voor het sneller kunnen leveren van diensten aan de markt. “De vraag naar toepassingen is vandaag de dag vrijwel onverzadigbaar. Dankzij de DevOps-werkwijze kunnen organisaties de time-to-market maar liefst met 30 tot 50 procent verkorten. Daarnaast kunnen de softwareontwikkelaars de kwaliteit van de toepassingen met 80 tot 100 procent verbeteren. Tot slot verminderen DevOps de kosten voor de infrastructuur zelfs met 20 tot 30 procent”, aldus Gregoire.

Mobile devices en mobility
Een andere trend die momenteel explosief toeneemt, is mobility en daarmee ook de komst van mobiele apparaten. Vooral voor de business is dit een interessante ontwikkeling omdat zij hiermee altijd toegang kunnen hebben tot bedrijfsgegevens. Het schort echter nog wel eens aan de beveiliging van dergelijke apparaten en dit kan veel schade tot gevolg hebben. “Een goed beheer van zakelijke mobiliteit vereist een uitgebreide aanpak dat verder reikt dan het beheren van de apparaten alleen. Het zou ook het beheer van mobiele applicaties, de content en de diensten moeten omvatten”, adviseert Gregoire.

Software-as-a-Service (SaaS)
De nieuwe CEO van CA Technologies stelt dat het softwareconcern stevig gaat investeren in het leveren van Software-as-a-Service (SaaS) . Dit heeft uiteindelijk tot doel een management suite en security-opties als dienst te leveren. “Voor de meeste mensen betekent SaaS dat zij hun IT-toepassingen naar de cloud verplaatsen”, meent Gregoire. “Maar ik zie dat anders. SaaS is meer een technologische IT-omgeving en uiteindelijk een business-model dat het voor ons mogelijk maakt om applicaties en nieuwe versies daarvan sneller, en van betere kwaliteit, te leveren. Maar ook om continu voor innovatie te zorgen, om snel en adequaat in de behoefte van de business te kunnen voorzien en om tot betere performance van de business te komen in een private of public cloud.”

Analytics voor gegevensbeheer van Big Data
Grote hoeveelheden gegevens zijn niets waard zolang een beheerder deze niet vastlegt of analyseert. Uit zulke analyses komt immers cruciale informatie waarop bedrijfsprocessen zijn te verbeteren. “De eerste uitdaging is om al deze gegevens op een juiste manier te beheren en te beveiligen. Hoe grootschaliger het gegevensbestand, hoe groter de uitdaging om dit goed te managen. Dit ligt precies in het straatje van CA Technologies. Wij zien een bijzondere kans om big data te gebruiken voor het intelligenter maken van gegevensbeheer en beveiliging, zodat wij daarmee de waarde die wij leveren aan de business kunnen verhogen. Voor ons is het een opkomend gebied, maar wel een dat onze focus voor ontwikkeling krijgt en verdient.”

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op http://www.ca.com

Abonneer op CA Technologies

CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA Cloud Commons www.cloudcommons.com
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: