Dassault Systèmes neemt FE-DESIGN over

3DEXPERIENCE-platform versterkt met oplossingen om ontwerpen in vroeger stadium te kunnen optimaliseren

Maarssen 14 mei 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft de Duitse FE-DESIGN Group overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het optimaliseren van ontwerpen aan het begin van de productontwikkeling. Met de FE-DESIGN overname versterkt Dassault Systèmes het SIMULIA-portfolio tot de meest complete oplossing voor ontwerpoptimalisatie in de markt. FE-DESIGN heeft ruim 200 wereldwijd opererende bedrijven als klant, waaronder General Motors, BMW, Siemens en Suzlon. Het bedrijf onderscheidt zich met niet-parametrische optimalisatieoplossingen voor zowel producten als vloeistoffen.

Beste ontwerp vinden
In snel veranderende markten worden technieken om ontwerpideeën te kunnen beoordelen en te optimaliseren steeds belangrijker. Hierdoor vinden organisaties de beste balans tussen product-prestaties, efficiency en ‘time-to-market’. De FE-DESIGN software versterkt het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes met de mogelijkheid om het proces richting het vinden van de beste ontwerpen te automatiseren en deze zowel sneller als efficiënter te doorlopen.

Antwoorden op ontwerpvragen
“Ontwerpoptimalisatie is een moeilijk woord voor het vinden van het beste ontwerp, voor zowel de fabrikant zelf, haar klanten als de hele wereld”, vertelt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Het 3DEXPERIENCE-platform richt zich volledig op het optimaliseren van bedrijven, hun business en de producten die zij leveren. Daarom past FE-DESIGN zo goed bij Dassault Systèmes. Is het een ontwerp dat de klanten aanspreekt? Kunnen we het snel en efficiënt produceren? Draagt het ook bij aan een duurzamere toekomst? Dat zijn belangrijke vragen die bedrijven moeten stellen om hun producten, de natuur en het leven beter in balans te brengen. Ons 3DEXPERIENCE-platform helpt hen bij het vinden van de juiste antwoorden.”

Synergievoordelen
“Wij werken al ruim 10 jaar met elkaar samen en zagen daar steeds meer de voordelen van in”, zegt Dr. Jürgen Sauter, oprichter en CEO van FE-DESIGN. “Dankzij deze overname kunnen onze klanten profiteren van de wereldwijde supportorganisatie, de samenwerkingsomgeving en geavanceerde 3D-modelleer- en simulatietechnieken van Dassault Systèmes. Als strategisch onderdeel van dit bedrijf kunnen wij klanten beter helpen om onze softwareproducten binnen de hele organisatie toe te passen.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: