T-Systems en Cisco lanceren totaaloplossing voor collaboration vanuit de cloud

  • Aanzienlijk uitgebreide samenwerking tussen technologieleverancier en service provider
  • Gepersonaliseerde collaboration-oplossing uit de cloud van T-Systems

Vianen, 14 mei 2013Cisco en T-Systems werken nauw samen aan een geïntegreerde Unified Communications and Collaboration (UCC)-oplossing. De samenwerking op dit vlak zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van het al bestaande internationale partnership tussen de twee organisaties.

Vereenvoudigd beheer door geïntegreerde collaboration-dienst
Deze nieuwe dienst bestaat uit een compleet pakket van collaboration-oplossingen. Klanten krijgen de beschikking over Unified Communications, IP-telefonie, instant messaging, telepresence/video conference, contactcentra en web-conferenties. Met deze dienst kunnen organisaties het beheer rondom collaboration sterk vereenvoudigen en de schaalbaarheid verbeteren.

De oplossing richt zich op middelgrote en grote organisaties met minstens 500 werkplekken. Organisaties kunnen de diensten gebruiken op elk apparaat, zoals PC’s, laptops, vaste telefoons, tablets en smartphones. Deze oplossing biedt organisaties een eenvoudige manier om collaboration snel en efficiënt te implementeren. Voordeel van deze cloudoplossing is bovendien dat klanten continu de mogelijkheid hebben om de nieuwste versies van de software te gebruiken om zo te profiteren van de innovativiteit van Cisco en T-Systems.

Hoogwaardige beveiliging
De UCC-oplossing is gebaseerd op de Hosted Collaboration Solution van Cisco en wordt vanuit de T-Systems private cloud geleverd. T-Systems gaat de oplossingen hosten, beheren en de gegevens opslaan in hun datacenters in Duitsland. Deze datacenters leven zeer strenge security-protocollen na en zijn compliant met de strikte gegevensbescherming op basis van Europese wet- en regelgeving.
 
Innovatie via hechte samenwerking
“Onze nauwe samenwerking brengt technologieleveranciers en service providers op een logische manier bij elkaar. De klant ontvangt een zeer veilige, kosteneffectieve collaboration-oplossing van één serviceprovider in plaats van meerdere, dat bovendien de productiviteit zowel binnen als buiten de organisatie aanjaagt”, zegt Reinhard Clemens, CEO van T-Systems.

“Door deze samenwerking leveren wij baanbrekende oplossingen in het voordeel van onze klanten”, voegt Gary B. Moore, President en COO bij Cisco, toe. “Gebruikers hebben nu toegang tot een enkel pakket dat een combinatie van gevestigde Cisco-technologie en de kwalitatief hoogwaardige implementatie- en beheerdiensten van T-Systems biedt.”

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: