Dassault Systèmes neemt Archividéo over

Overname van pionier in 3D city modeling breidt 3DEXPERIENCE-strategie uit naar stedenbouwkundige planning en gebiedsontwikkeling

Maarssen 16 mei 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft Archividéo overgenomen. Dat is een pionier en ontwikkelaar van software voor het creëren en beheren van 3D-visualisaties voor stedenbouwkundige planning en gebiedsontwikkeling. Met de acquisitie van dit Franse bedrijf, breidt Dassault Systèmes haar 3DEXPERIENCE-strategie en platform uit met bewezen technologie voor 3D-modellering van stedelijke gebieden en landschappen.

Technologie voor 3D city modeling
Door de integratie van Archividéo-technologie in het 3DEXPERIENCE-platform kunnen klanten in elk land in 3D ‘what-if’ scenario’s analyseren, om te zien hoe ontwikkelingsplannen in de bouw-, energie- en transportsector in de bestaande omgeving passen. Deze vorm van 3D city modeling combineert op nauwkeurige en consistente wijze informatie uit verschillende bronnen (zowel open als gesloten formaten), om tot een integraal omgevingsmodel te komen. Dankzij de heuristische technologie, geo-fotografische modelleerfuncties en procedurele methodieken van Archividéo zijn snel complexe omgevingsmodellen te creëren, met veel details en grote overeenkomst met de echte wereld.

Complexe stedelijke uitdagingen
“Dit is voor ons bedrijf een belangrijke acquisitie”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Voor de volgende fase richting duurzame lange termijn planning is het nodig dat steden, industriegebieden en landen levensecht te visualiseren zijn in 3D-werelden. Dan kunnen wij nog beter invulling geven aan de doelstelling om producten te harmoniseren met hun omgeving en gebruikers. Deze acquisitie versterkt ons 3DEXPERIENCE Innovation Lab, om onder andere landen als China te kunnen helpen oplossingen te ontwikkelen voor complexe stedelijke uitdagingen en de levenskwaliteit voor hun inwoners te verhogen.”

Overheden, nutsbedrijven en ingenieursbureaus
Archividéo heeft ruim 250 klanten, bestaande uit gemeenten en regionale overheden, een aantal nutsbedrijven en ingenieursbureaus. Het potentieel van hun technologie en applicaties reikt ver. Door toevoeging van Dassault Systèmes technologie krijgen de Archividéo klanten zowel een uitgebreider aanbod als sterkere partner. “De samenwerking van Archividéo met het National Institute of Geographic & Forest Information (IGN) heeft geleid tot de gezamenlijk gepubliceerde online service Territoire3D, een mooi toepassingsvoorbeeld”, zegt Pascal Berteaud, Managing Director van IGN. “Wij zijn blij met de toenadering tussen Archividéo en Dassault Systèmes, vanwege de uitgebreidere mogelijkheden die ontstaan voor het simuleren en modelleren van steden en gebiedsontwikkelingsprojecten. Inclusief de analyse van toekomstige impacts, toegang tot informatie en de samenwerking tussen alle partijen in een stad en haar inwoners.”

Archivideo_Paris La Défense_France Archivideo_Paris_Les Invalides

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: