Schneider Electric en OVG Projectontwikkeling ontvangen de hoogste BREEAM-NL Excellent score

Vroege samenwerking in projecten essentieel voor uiteindelijk resultaat

Hoofddorp, 22 mei 2013Schneider Electric en OVG Projectontwikkeling ontvangen op 22 mei de BREEAM-NL Excellent certificering. Schneider Electric ontvangt dan ook een ISO 50001 certificaat. Het concern bevestigt hiermee zijn koploperspositie op het gebied van energiemanagement in Nederland en OVG haar positie als duurzaam ontwikkelaar. Het gebouw is voorzien van tal van technische innovaties, waarvan meerdere zijn ontwikkeld door Schneider Electric zelf.

Het kantoor van circa 6.100 m2 heeft een BREEAM-NL oplevercertifcaat ontvangen met een score van 75,59 procent. Dit is tot op heden de hoogste score die een opgeleverd nieuwbouwproject in Nederland heeft gekregen. Schneider Electric heeft de certificaten én de door zichzelf gestelde doelstelling voor energiebesparing behaald dankzij onder meer het inzetten van energie- en watermeters, LED-verlichting met aan- en afwezigheidsdetectie, groene ICT en gebouwautomatisering (GBS). Het gebouw krijgt energie van de gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK) van het naastgelegen TNT Centre, dat ook door OVG ontwikkeld is, en van zonnepanelen op het dak.

Samenwerking essentieel
Bij het behalen van beide certificaten bleek een goede samenwerking met alle partners van essentieel belang te zijn. Door een intensieve samenwerking tussen Schneider Electric, BIAS Architecten, OVG, Boele & van Eesteren (aannemer), Maasdam (interieur), Deerns (installatie-adviseur en BREEAM-expert), Kropman Installatietechniek (installaties), C2N, KIWA en DGBC is het gelukt om de ambities van het duurzame ontwerp te realiseren voor zowel de binnen- als de buitenkant van het gebouw.

‘Vanaf de ontwerpfase besloten de partners gezamenlijk op te trekken en een projectteam in te stellen. Deze vroege betrokkenheid in het grootschalige project maakte het mogelijk om alle activiteiten van te voren op elkaar af te stemmen. Ik ben dan ook trots op de uitstekende samenwerking, waardoor het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp tot de meest duurzame kantoren van Nederland behoort’, zegt Jeppe de Boer, Directievoorzitter OVG Nederland.

Keuze voor certificatie
ISO 50001 is een energiemanagementnorm die een internationale richtlijn biedt voor energiebeheer. Volgens Marcel Spijkers, Country Manager bij Schneider Electric Nederland, heeft het concern voor deze richtlijn gekozen omdat het een goede structuur biedt om energieverbruik te beheren en gestructureerd te blijven werken aan energiereductie. ‘Daarnaast is het verplicht om continu de prestatieverbeteringen te monitoren. Op deze manier ben je in staat om je CO2-footprint te communiceren en ben je als bedrijf constructief bezig met een goed energiebeleid.’

‘BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. ‘Het geeft het prestatieniveau van ons hoofdkantoor aan. Bovendien is het certificaat tijdelijk geldig, waardoor je als organisatie scherp moet blijven op je doelstellingen om energieverbruik te verminderen.’

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
http://www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: