Schneider Electric introduceert APC NetShelter SV

Nieuwe serie racks biedt datacenters en computerruimtes flexibiliteit

Hoofddorp, 23 mei 2013Schneider Electric introduceert APC NetShelter SV: een nieuwe serie racks die probleemloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande computerruimtes en datacenters. De NetShelter SV is leverbaar in meerdere hoogtes, breedtes en dieptes. Hierdoor kunnen computerruimtes en datacenters flexibel omgaan met specifieke omstandigheden.

De NetShelter SV is geoptimaliseerd voor kleine en middelgrote computerruimtes, maar kan ook uitstekend dienst doen in cages bij aanbieders van co-locatie diensten. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe serie racks zijn:

  • Probleemloze integratie met rack-PDU’s en oplossingen voor kabelbeheer. Gebruikers kunnen verticale rack-PDU’s plaatsen zonder dat zij hiervoor gereedschap nodig hebben. Hetzelfde geldt voor kabelgoten en andere onderdelen van cable management-oplossingen. Datacentermanagers kunnen de PDU’s en cable management-onderdelen zodanig kiezen, dat de ruimte in het rack die bedoeld is voor het plaatsen van IT-apparatuur niet verloren gaat. Doordat voor het plaatsen van IT-apparatuur gebruik wordt gemaakt van een flexibel rail-systeem kunnen datacentermanagers eenvoudig inspelen op de eisen en wensen van IT-afdelingen als het gaat om het formaat van de te plaatsen systemen.
  • Gegarandeerde compatibiliteit met alle 19 inch apparatuur die voldoet aan de EIA-310 norm.
  • Beschikbaar in verschillende breedtes en hoogtes.
  • De racks kennen een dak dat speciaal ontworpen is voor gemakkelijke toegang van kabels. Daarnaast beschikken de racks over verwijderbare zijpanelen en kennen zij vooraf geïnstalleerde voorzieningen voor het verplaatsen en op de juiste hoogte plaatsen van racks.

De NetShelter SV maakt deel uit van een brede reeks van racks die bedoeld zijn om ontwerpers en beheerders van computerruimtes en datacenters te helpen om computerzalen optimaal in te delen en te benutten. Hierdoor kan de eigenaar van een computerruimte aanzienlijk op de kosten besparen, terwijl de beheerder van een kantooromgeving waarin een technische ruimte moet worden gecreëerd deze met NetShelter SV zeer flexibel kan indelen. Schneider Electric heeft daarnaast een zogeheten Small IT Solutions Designer ontwikkeld, een handige tool voor het ontwerpen van kleinere IT-ruimtes.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: