Dassault Systèmes neemt SIMPOE over

Spuitgietsimulatie versterkt 3DEXPERIENCE-platform

Maarssen, 3 juni 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft het Franse SIMPOE overgenomen. Dit bedrijf is marktleider in simulatiesoftware voor spuitgieten. Hiermee versterkt Dassault Systèmes haar 3DEXPERIENCE-platform, als aanvulling op de SIMULIA, CATIA en SolidWorks producten. Klanten krijgen daardoor de meest complete simulatie-oplossingen voor materiaalintensieve productie die momenteel op de markt te verkrijgen zijn. SIMPOE heeft ruim 3000 actieve gebruikers, waaronder Canon en Panasonic, die dagelijks gebruik maken van hun simulatiesoftware voor het spuitgieten van kunststof onderdelen.

Sneller valideren
“Kunststoffen spelen een cruciale rol in veel producten. Ze worden steeds complexer, zowel voor wat betreft hun vorm en productie, als de snelheid waarmee ze op de markt worden gebracht. Het vereenvoudigen van het ontwerpproces en de productie van kunststoffen is daarom een kritiek onderdeel voor productontwikkeling in vele industrieën”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “De simulatietechnologie van SIMPOE voegt aan het 3DEXPERIENCE-platform toe dat onze klanten hun ontwerpen en spuitgietstrategieën sneller kunnen valideren en optimaliseren.”

Oplossingen voor spuitgieten
Het spuitgieten van kunststoffen, één van de meest voorkomende productiemethoden, wordt gebruikt voor de massafabricage van complexe en geavanceerde onderdelen. SIMPOE zal haar uitgebreide oplossing voor het hele spuitgietproces blijven aanbieden. De pakketten zijn schaalbaar en zitten vol functionaliteit, voor eenvoudige tot geavanceerde producten, die de bestaande oplossingen voor het simuleren van kunststoffen in SIMULIA, CATIA en SolidWorks aanvullen. De onderliggende technologie gaat toekomstige 3DEXPERIENCE Industry Solutions versterken, om het volledige ontwikkelproces van kunststof onderdelen verder te optimaliseren.

“Als iemand die op het hele SIMPOE-aanbod vertrouwt, inclusief de geavanceerde technologie voor het analyseren van de koelkanalen van mallen en het voorspellen van het kromtrekken van onderdelen, ben ik blij dat SIMPOE nu onderdeel is van Dassault Systèmes”, zegt Ed Honda, President van hondaDesign, LLC. “Ik ben al lange tijd gebruiker van SIMPOE-technologie en deze overname bevestigt dat ik destijds de juiste keuze heb gemaakt.”

Kansen
“Dit is een veelbelovende ontwikkeling voor zowel SIMPOE, als haar klanten en partners”, zegt Alain Dubois, CEO van SIMPOE. “We hebben al vijf jaar met Dassault Systèmes samengewerkt en daarbij de passie voor hun klanten en visie voor het harmoniseren van producten en hoe die in de echte wereld worden ervaren met eigen ogen gezien. Klanten van SIMPOE ontvangen aanzienlijke meerwaarde door de wereldwijde ondersteuning van Dassault Systèmes en hun toewijding aan onderzoek en ontwikkeling. Dit is een kans om het bereik van onze technologie naar een breder publiek te vergroten, de high-end functionaliteit voor kunststof experts uit te bouwen en een sleutelrol te vervullen in de 3DEXPERIENCE-strategie van Dassault Systèmes.”

Over SIMPOE
Door betaalbare en eenvoudig te gebruiken oplossingen voor het spuitgieten van kunststoffen te leveren, stelt SIMPOE constructeurs wereldwijd in staat om al in een vroeg stadium van de productontwikkeling rekening te houden met productiebeperkingen. In een wereld waar kunststof onderdelen steeds meer deel uitmaken van het dagelijkse leven helpt SIMPOE producenten om onder toenemende druk hun nieuwe producten sneller en goedkoper op de markt te introduceren. Kijk voor meer informatie op: http://www.simpoe.com/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: