Zwitserse spoorwegorganisatie verlengt contract met T-Systems tot 2018

T-Systems blijft IT- en infrastructuurdiensten leveren aan Swiss Federal Railways

Vianen, 10 juni 2013Swiss Federal Railways (SBB) verlengt haar contracten met T-Systems Zwitserland voor de operatie en aanvullende dienstverlening van hun centrale IT-systemen. De Zwitserse tak van T-Systems blijft tot minimaal 2018 de belangrijkste IT-infrastructuur van SBB beheren. Dit betekent een maximale verlenging van het sourcing-contract, dat in 2006 van start ging.

Stabiele en betrouwbare samenwerking
‘De uitbreiding van het contract met T-Systems bevestigt ons strategische partnership en onze consequente outsourcing-strategie. De reden van deze verlenging ligt aan het feit dat er de afgelopen jaren veel kwaliteit is bereikt. Wij waarderen de constructieve samenwerking dan ook zeer en vertrouwen T-Systems voor de uitvoering van uitdagende IT-doelstellingen van SBB’, zegt Dr. Jochen Decker, Hoofd IT Operations bij SBB.

Verdere verlenging
Swiss Federal Railways liet in 2010 al weten de overeenkomsten met T-Systems voor hun diensten omtrent computing en infrastructuur te willen verlengen naar 2015. Sommige diensten zijn nu dus zelfs verlengd tot 2018.

‘We helpen SBB graag met onze technologieën en diensten bij het nastreven van hun doelstellingen om in de toekomst meer verbonden en digitaal te worden”, voegt Pierre Klatt, Managing Director bij T-Systems in Zwitserland, toe.

Over SBB
Schweizerische Bundesbahnen (SBB), of Swiss Federal Railways, opereert een spoorwegnetwerk van 3.000 kilometer in lengte met meer dan 800 stations. Met haar 28.000 werknemers, transporteert SBB net iets minder dan een miljoen passagiers en 175.000 ton aan goederen per dag. De IT-afdeling van SBB controleert en ontwikkelt de IT-omgeving van de totale SBB-groep, welke met 850 medewerkers één van de grootste IT-werkgevers is van Zwitserland.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: