KONE kiest T-Systems voor internationaal IT-beheer

Belangrijk succes voor T-Systems in de EMEA-regio door nieuw grootschalig outsourcing-contract

Vianen, 17 juni 2013T-Systems gaat alle IT-systemen van KONE Corporation in EMEA met betrekking tot datacenterdiensten, alle SAP-applicaties en diensten voor de werkpleksystemen beheren. KONE is één van de grootste leveranciers ter wereld op het gebied van liften en roltrappen.

Momenteel beheert KONE de wereldwijde bedrijfsvoering via een centraal SAP-systeem vanuit een datacenter in Brussel. In de toekomst gaat KONE haar software als een cloud-applicatie outsourcen naar het datacenter van T-Systems in München. T-Systems krijgt daarnaast de verantwoordelijkheid over het beheer van een groot aantal andere zakelijke toepassingen en databases. KONE maakt bij dit contract gebruik van de zogeheten Datacenter- en Future Worksplace Services van T-Systems.

Klantenservice
Aangezien de medewerkers van de liften- en roltrappenspecialist vanaf diverse locaties klantenservice leveren, laat KONE ook de communicatie- en collaboration-software als een cloud-dienst via T-Systems verlopen. Dit geldt voor programma’s als Exchange, Lync en Sharepoint. Medewerkers van KONE kunnen hierdoor heel eenvoudig samenwerken met internationale collega’s: op ieder moment en vanaf elke locatie. Bovendien levert T-Systems ondersteuning voor alle werkpleksystemen op alle locaties waar zich een klantenservice bevindt. Hierbij maakt T-Systems gebruik van de eigen service desks in China en Spanje, waardoor op ieder tijdstip desktop experts klaar staan staan voor het leveren van support aan de werknemers van KONE.

Wereldwijde dienstverlening
‘Om onze systemen op elk moment en op elke locatie soepel en gestructureerd te laten draaien, hebben wij een IT-beheerder nodig die net als wij wereldwijd actief en inzetbaar is’, zegt Kati Hagros, CIO bij KONE Corporation. ‘T-Systems levert ons de benodigde schaalbare platforms en de wereldwijde dienstverlening waar wij naar op zoek zijn. Wij verwachten door deze samenwerking onze processen met betrekking tot service management aanzienlijk te kunnen verbeteren.’

Succes T-Systems in EMEA-regio
Onderzoeksbureau Gartner acht de overeenkomst tussen KONE en T-Systems één van de grootste outsourcing-contracten van dit jaar in Europa. Dit geeft aan dat T-Systems door grote, internationale concerns gezien wordt als serieus alternatief voor traditionele outsourcing-partijen uit de Verenigde Staten en India.

Over KONE
KONE is één van de wereldwijde leiders in de liften- en roltrappenindustrie. In de afgelopen 100 jaar heeft de organisatie zich ingezet om de behoeften van hun klanten te leren begrijpen en om toonaangevende liften, roltrappen en geautomatiseerde gebouwdeuren te leveren. Daarnaast levert KONE innovatieve oplossingen voor modernisatie en onderhoud. Het doel van de organisatie is om de beste gebruikerservaring te bieden door oplossingen te ontwikkelen die mensen in staat stellen om soepel, veilig en comfortabel te bewegen in gebouwen die steeds meer zijn ingericht op de continu groeiende stadsomgeving. KONE is met ongeveer 40.000 werknemers werkzaam over de hele wereld (2012).

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: