Dassault Systèmes gaat Apriso overnemen

3DEXPERIENCE-platform omarmt wereldwijd
Manufacturing Operations Management

Maarssen, 18 juni 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), wil Apriso gaan overnemen voor zo’n 205 miljoen dollar. De overname van deze leverancier van oplossingen voor wereldwijd productiemanagement, gaat het 3DEXPERIENCE-platform verrijken met veel meer mogelijkheden voor het managen van alle productiefaciliteiten.

Manufacturing Operations Management
Manufacturing Operations Management (MOM) is een methode waarbij de hele productieketen van begin tot eind in kaart wordt gebracht, om zo de efficiëntie van processen te optimaliseren. Wereldwijd zijn er een groot aantal fabrieken waarvan de productieprocessen nog met legacy softwaresystemen worden beheerd. De globalisering en snelle veranderingen vragen echter om een mate van aanpassingsvermogen die legacy-systemen niet kunnen bieden. Dit is de reden dat steeds meer wereldspelers in de discrete productie kiezen voor de digitale continuïteit en flexibiliteit die de MOM-oplossingen van het Californische Apriso bieden.

Groot marktbereik
Met Apriso gaat Dassault Systèmes het 3DEXPERIENCE-bereik in diverse sectoren vergroten. Zoals de markt voor consumentenproducten, in de verpakkingsindustrie, de high-tech sector, life sciences, transport en mobiliteit, militaire toepassingen en lucht- en ruimtevaart, alsook de machine- en apparatenbouw. De oplossingen van Apriso worden door veel bekende producenten toegepast, waaronder Alstom, British American Tobacco, Bombardier, Cummins, General Motors, Hitachi, Japan Tobacco, L’Occitane, Lockheed Martin, L’Oreal, Philip Morris International, Saint-Gobain, Textron Systems, Trixell, Valeo, en Volvo CE.

Integratie en digitale continuïteit
De oplossingen van Apriso synchroniseren wereldwijde productienetwerken om realtime inzicht en controle te krijgen over de eigen productieprocessen en die van toeleveranciers. Dit gebeurt op basis van uniforme operationele standaarden die wereldwijd holistisch te beheren zijn. Tegelijkertijd wordt via een continu verbeteringsproces steeds beter aan de lokale markt- en klantenbehoeften voldaan. Apriso zal worden geïntegreerd in het DELMIA-portfolio van Dassault Systèmes en de virtual reality functionaliteit van het 3DEXPERIENCE-platform. Dit verzekert klanten van digitale continuïteit en een volledig inzicht in al hun bedrijfsprocessen, van idee tot ontwerp, productie en de beschikbaarheid voor alle klanten in de wereld.

Wereldwijde productie beheren
“Innovatie is cruciaal om in de sterk concurrerende wereld van autoglas te kunnen winnen”, zegt Pascal Ober, directeur SAP Competency Center van de afdeling Innovatieve Materialen van Saint-Gobain. “Wij gebruiken Apriso om de distributie en kwaliteitscontrole, logistieke-, productie- en compliancy-processen in 60 locaties ter wereld te beheren. Daarbij kijken wij naar de mogelijkheden om zowel kritische producten als kritische processen in de productie en logistiek te innoveren. Dassault Systèmes heeft nu een uitgebreide oplossing voor product- en procesinnovatie tot en met de levering aan klanten.”

Gat dichten tussen ontwerp, engineering, productie en klantbeleving
“Het Apriso team is er trots op zich bij Dassault Systèmes te kunnen aansluiten en om bewezen producten en expertise in te brengen voor het oplossen van wereldwijde productie-uitdagingen”, zegt Jim Henderson, President en CEO van Apriso. “In combinatie met deze marktleider in 3DEXPERIENCE kunnen wij het gat dichten tussen ontwerp, engineering, productie en klantbeleving. Daardoor kunnen wereldwijd opererende fabrikanten vanaf nu nieuwe producten en procesinnovaties sneller op de wereldmarkt introduceren.”

Versnellen productintroducties
“Als wereldspeler op het gebied van generatoren en motoren, ontwerpt en produceert Cummins Inc een groot aantal producten voor een diversiteit aan markten en klanten”, zegt Robert Borchelt, Director Manufacturing IT Systems & Industrial Controls van de Cummins Corporate Manufacturing Group. “Wij zien de integratie van productontwerp met MOM-software als een kritieke vervolgstap voor het versnellen van productintroducties en beter configureren van die producten voor de behoeften van specifieke markten en klanten. De proliferatie en globalisatie van producten zijn twee belangrijke uitdagingen die ons te wachten staan. Wij vinden dat de mogelijkheid om producten en processen wereldwijd te beheren cruciaal is voor ons groeiplan.”

Sneller en flexibeler reactievermogen
“Deze acquisitie zal de 3DEXPERIENCE en Apriso-oplossingen samenbrengen om onze klanten een nieuwe business experience te bieden”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “De vraag is niet langer ‘wat is het volgende innovatieve idee’ maar ‘kan je dat idee snel, efficiënt en prijsbewust produceren? Kan je uitblinken in het snel reageren op globale trends met flexibele lokale productiefaciliteiten?’ Dat zijn vragen waarop het 3DEXPERIENCE-businessplatform een antwoord geeft.”

Dassault Systèmes en Apriso hebben een definitieve overeenkomst getekend, op basis waarvan Dassault Systèmes via een kastransactie Apriso wil overnemen. Het afronden hiervan is onderhevig aan normale overnamevoorwaarden, waaronder goedkeuring op basis van de wet- en regelgeving. Deze transactie wordt naar verwachting in juli 2013 afgerond.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: