Pininfarina ontwerpt nieuwe conceptsportwagen met 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes

CATIA biedt innovatieve tools die inspireren tot creativiteit en ontwerpexcellentie

Maarssen, 1 juli 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat Pininfarina de 3DEXPERIENCE CATIA For Creative Designers heeft gebruikt voor het ontwerp en de productie van een nieuwe conceptsportwagen. Dit beroemde Italiaanse ontwerphuis heeft een nieuwe conceptwagen ontworpen ter nagedachtenis van de bestuursvoorzitter Sergio Pininfarina. De CATIA-software stelde hun ontwerpers en ingenieurs in staat om in korte tijd zowel een esthetisch als aerodynamisch innovatief ontwerp te ontwikkelen.

Experimenteren met ontwerpalternatieven
Door gebruik te maken van innovatieve virtuele kleimodellen en 3D-schetsfuncties, konden de Pininfarina ontwerpers hun creativiteit de vrije loop laten gaan en al in een vroeg stadium experimenteren met een grote variëteit aan ontwerpalternatieven. Dat heeft geleid tot het verder vormgeven en configureren van de Sergio Concept Car. Het virtuele 3D-model hiervan is zeer gedetailleerd en bevat tevens productieklare klasse-A oppervlakken, gemaakt met ICEM Surf. De ontwerpers waren ook in staat om alle varianten van hun conceptwagen in 3D te managen en levensecht te beleven met de CATIA Live Rendering applicatie. Uiteindelijk zijn alle vormgevingsaspecten, inclusief texturen en kleuren, geïntegreerd met alle technische onderdelen tot één uniform model. Die integrale aanpak heeft het uitwisselen van ideeën en besluitvorming daarover tijdens het hele proces ondersteund.

Ideeën tot leven brengen
“De CATIA-applicatie biedt onze mensen de kans om op een innovatieve manier te werken, met respect voor Pininfarina’s unieke historische ontwerpfilosofie”, vertelt Fabio Filippini, Design Director bij Pininfarina. “Onze zoektocht naar puurheid, performance en emoties zijn belangrijke waarden die wij van Sergio tijdens zijn carrière hebben geleerd. Concept modeling gebaseerd op deze drie kernwaarden is onze kracht en de 3DEXPERIENCE-ontwerpoplossingen van Dassault Systèmes helpen ons om ideeën tot leven te brengen.”

“Ontwerpers zijn levendige persoonlijkheden met een passie voor hun werk en kritisch in het kiezen van hun ontwerpgereedschappen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Industry en Marketing bij Dassault Systèmes. “Het feit dat een befaamd ontwerpbedrijf als Pininfarina besluit om hun creativiteit met onze 3DEXPERIENCE-oplossingen vorm te geven is bijzonder. Door continue digitaal in 3D en met levensechte visualisaties te werken, zijn hun ontwerpers en engineeringteams in staat geweest om in korte tijd ontwerpalternatieven te creëren, te analyseren en te verbeteren tot het perfecte ontwerp.”

Meer informatie over oplossingen van Dassault Systèmes voor de Transportation & Mobility markt is te vinden op:  http://www.3ds.com/solutions/transportation-mobility/industry-experiences/

Pininfarina_Sergio_CATIA-Creative-Design_4967x2727_01 Pininfarina_Sergio_CATIA-Creative-Design_4967x2727_08

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: