Dassault Systèmes lanceert Target Zero Defect, een nieuwe ‘Industry Solution Experience’ voor productontwikkeling in automobielindustrie

Digitale samenwerkingsomgeving voor ketenintegratie en foutloze processen

Maarssen, 2 juli 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert ‘Target Zero Defect’. Deze nieuwe ‘Industry Solution Experience’ is een volledig geïntegreerde en open samenwerkingsomgeving, speciaal ontwikkeld voor foutloze productontwikkeling. Target Zero Defect helpt OEMs en hun toeleveranciers om de risico’s bij productintroducties en kans op kostbare terugroepacties te minimaliseren.

Sneller innoveren
Fabrikanten en leveranciers in de automobielindustrie moeten sneller nieuwe technologieën en functies introduceren, terwijl de complexiteit van hun productontwikkeling toeneemt. Daarom werken zij in toenemende mate met wereldwijde voertuigplatformen in combinatie met een gelokaliseerde modulaire ontwerp- en assemblagestrategie. Door alle OEM- en leverancier-stakeholders met elkaar te verbinden in een samenwerkingsplatform, kan men mogelijke fouten sneller detecteren en de ontwikkelkosten verlagen. In de praktijk zijn echter veel processen nog niet gekoppeld.
 
Systems engineering
Target Zero Defect biedt een wereldwijde aanpak om alle aanwezige kennis binnen bedrijven vast te leggen en maximaal te benutten. Het verbindt alle ontwerp-, engineering- en productieafdelingen binnen het complete ecosysteem van partners en toeleveranciers tot een dynamische en creatieve omgeving voor gezamenlijke productontwikkeling. Voor alle onderdelen, waaronder het chassis, de aansturing, carrosserie en het interieur. Een belangrijke pijler van Target Zero Defect is de systems engineering-functionaliteit voor het virtueel ontwerpen, simuleren en valideren van complexe automobielsystemen en -componenten.

Tesla Motors
“Bij Tesla Motors vertrouwen we erop dat iedereen zo creatief en productief mogelijk is”, zegt Engineering Tools Director Paul Lomangino. “Een deel van de kracht van het 3DEXPERIENCE-platform is dat het onze mensen de mogelijkheid biedt om zich te focussen op hun creativiteit en productiviteit in plaats van op de processen en tools. Verder is het voor onze toekomstige groei belangrijk dat het 3DEXPERIENCE-platform complexe producten en processen aankan. De mogelijkheid om verschillende organisaties in één uniforme oplossing te laten samenwerken helpt ons op ongekende wijze vooruit.”

“Industriële bedrijven hebben behoefte aan het voorkomen van fouten door alle beschikbare kennis beter te benutten en door kostenbeheersing in plaats van fouten achteraf te herstellen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Industry & Marketing van Dassault Systèmes. “Deze oplossing geeft een holistisch inzicht in de business om het hele ontwikkelproces te kunnen optimaliseren. Tesla is een indrukwekkend succes, gebaseerd op gedurfde innovatie die echt winst oplevert. Wij zijn er trots op daar deel van uit te mogen maken.”

Meer informatie over Dassault Systèmes-oplossingen voor de Transportation & Mobility markt is te vinden op: http://www.3ds.com/solutions/transportation-mobility/industry-experiences/.

Tesla Model S

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: