Dassault Systèmes introduceert SolidWorks educatieve versie 2013-2014

Studenten voorbereiden op de praktijk met nieuwe 3D-ontwerpapplicatie

Maarssen, 4 juli 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert SolidWorks educatieve versie 2013-2014. Deze versie bevat onder andere nieuwe functionaliteit om complexe ontwerptaken te vereenvoudigen en om studenten makkelijker en sneller modellen te laten creëren. Zij kunnen er daarmaast beter onderling mee samenwerken. De nieuwe SolidWorks Educatieve versie 2013-2014 is per direct leverbaar via geautoriseerde partners.

Certified SolidWorks Associate
Om docenten te helpen alle nieuwe mogelijkheden optimaal te gebruiken, bevat de nieuwe versie ook lesprogramma’s en content voor Science, Technology, Engineering en Mathematics (STEM)-opleidingen. Verder krijgen gekwalificeerde scholen gratis de SolidWorks Student versie licenties voor hun studenten. Scholen met een SolidWorks-onderwijsregistratie mogen ook het SolidWorks Associate (CSWA) examen bij studenten afnemen. Vorig jaar hebben ruim 6.400 studenten die certificering behaald. Dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt, vanwege de kenniserkenning door potentiële werkgevers. Dassault Systèmes levert ook een aantal ondersteunende tools om ontwerpprojecten succesvol af te ronden. Tevens bieden zij via My.SolidWorks toegang tot alle kennis en ervaring van de wereldwijde SolidWorks community.

3DEXPERIENCE Platform
Mede dankzij ondersteuning door het 3DEXERIENCE-platform van Dassault Systèmes bevat de nieuwe educatieve versie onderstaande verbeteringen:

  • SolidWorks Plastics: biedt studenten het inzicht om productiefouten te voorspellen en te voorkomen in de eerste ontwerpfasen van spuitgietproducten en kunststof onderdelen.
  • SolidWorks Simulation Premium: maakt het mogelijk om ontwerpen eenvoudig onder dezelfde condities te simuleren als waaraan ze in de echte wereld onderhevig zullen zijn.
  • SolidWorks Flow Simulation: vereenvoudigt vloeistofsimulaties, omdat studenten de stroming ervan kunnen visualiseren en analyseren om alternatieve ontwerpen te vergelijken.
  • SolidWorks Sustainability: evalueert zowel de financiële gevolgen als omgevingsinvloed van ontwerpbeslissingen tijdens het ontwikkelingsproces.
  • SolidWorks Electrical

De nieuwste applicatie, SolidWorks Electrical, maakt eveneens deel uit van de educatieve versie. Daarmee kunnen studenten in engineering, robotica of andere disciplines elektrische systemen eerst schematisch in 2D bedenken en daarna omzetten naar een 3D-model van alle kabelroutes en verbindende connectoren.

Volgende generatie op de toekomst voorbereiden
“Het voorbereiden van toekomstige ontwerpers en ingenieurs met hoog niveau wetenschappelijk, technologisch en wiskundig onderwijs, behoort tot de kern van onze 3DEXPERIENCE-strategie”, zegt Philippe Forestier, Executive Vice President Global Affairs & Communities bij Dassault Systèmes. “Al meer dan 25.000 scholen en universiteiten gebruiken onze SolidWorks educatieve versie om de volgende generatie te boeien. Wij kijken ernaar uit hoe die studenten onze applicaties gaan benutten om zich in de markt te onderscheiden bij de aanpak van wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en schonere lucht en water.”

“Het is onze passie om ontwerpers en ingenieurs op elk niveau en in elke fase van hun carrière te voorzien van de middelen om hun capaciteiten te vergroten, door training, certificering en informele contacten met andere gebruikers”, zegt Bertrand Sicot, CEO SolidWorks bij Dassault Systèmes. Deze nieuwste release van onze SolidWorks educatieve versie helpt de volgende generatie van ontwerpers succesvol te zijn, met tools waarmee zij direct waarde kunnen toevoegen.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: