Onderzoek CA Technologies: cloud computing is volwassen geworden

IT-professionals focussen niet meer op de hype maar op cloud-management en security

Utrecht, 4 juli 2013 – Cloud computing overtreft de verwachtingen van IT-professionals. Uit het TechInsight Report 2013: Cloud Succeeds. Now What?, dat in opdracht van CA Technologies is uitgevoerd, blijkt dat de respondenten van mening zijn dat de cloud volwassen is geworden. De respondenten geven aan dat zij betere resultaten behalen, processen sneller kunnen uitrollen en lagere kosten hebben ten opzichte van hun verwachtingen van de cloud op het moment van implementatie. Het onderzoek is gehouden onder IT-professionals (c-level en managementniveau) van 542 organisaties uit de Verenigde Staten en Europa, waarvan 60 afkomstig zijn uit de Benelux.

De cloud overtreft verwachtingen
CA Technologies liet het onderzoek uitvoeren om te achterhalen op welke wijze organisaties cloud computing gebruiken, hoe zij omgaan met zowel problemen als successen en hoe het gebruik verandert naarmate IT’ers meer ervaren zijn met de cloud. De resultaten bevestigen dat cloud computing de verwachtingen overtreft en beloftes nakomt op het gebied van kostenverlagingen en het versnellen van de time-to-market.

Verschillen VS en Europa (1): ervaring in jaren
Hoewel de onderzoeksresultaten van de Verenigde Staten en Europa over het algemeen redelijk consistent zijn, zijn er ook verschillen aan te wijzen. Dit geldt voor de periode waarin bedrijven cloud inmiddels toepassen en de redenen waarvoor zij systemen naar de cloud verplaatsen. De VS heeft meer jaren ervaring met de cloud: 55 procent van de organisaties uit de VS gebruikt de cloud drie jaar of langer tegenover 20 procent van de Europese bedrijven. Daarnaast gebruikt 79 procent van de Europese IT-professionals cloud computing een tot twee jaar (41 procent) of twee tot drie jaar (38 procent).

Verschillen VS en Europa (2): keuze voor cloud
In termen van verwachte voordelen, noemen de meer ervaren organisaties de toenemende snelheid van innovatie een van de topredenen om cloud in gebruik te nemen. Tevens blijft het besparen op IT-kosten een prioriteit. Europa laat bovendien verschillen met de VS zien in de redenen om over te stappen op de cloud. De hoofdreden van Europese organisaties is om de totale IT-kosten te verlagen, terwijl de respondenten uit de VS voornamelijk de toenemende snelheid van innovatie en de verbeterde IT-prestaties/ schaalbaarheid/ flexibiliteit, als redenen noemen. Kostenreductie kwam zelfs niet in de top-3 voor van de organisaties uit de VS.

IaaS, PaaS en SaaS
Het merendeel van de respondenten geeft aan dat hun (public, private en hybride) cloud-implementaties aan hun verwachtingen voldoen of deze zelfs overtreffen. Dit geldt voor diverse service-modellen, zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-s-Service (SaaS). Ervaren cloud-gebruikers geven ook aan dat de cloud over een ontwikkelend vermogen beschikt. Tevens zeggen de respondenten dat hun meningen en eisen met betrekking tot succes meeveranderen naarmate zij langer met de cloud werken.

Security contradictie
Een opvallend punt is dat het onderzoek op het gebied van security tegenstrijdige resultaten toont. Bijna alle respondenten (98 procent) zijn het erover eens dat de cloud hun verwachtingen voor security overtreft onder IaaS, PaaS en SaaS. Ongeveer een derde (31 procent) noemt security een minder groot probleem dan zij aanvankelijk dachten en gaf security door als een van de primaire redenen dat cloud computing in hun organisatie succesvol is. De helft van de respondenten (48 procent) zetten security echter tegelijkertijd op de eerste plaats als reden om een applicatie juist niet naar de cloud te verplaatsen.

Voor de volledige white paper van ‘The TechInsight Report: Cloud Succeeds. Now What?’, klik hier.

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com

Abonneer op CA Technologies
CA-persberichten http://www.ca.com/us/rss/
CA Cloud Commons http://www.cloudcommons.com
CA YouTube Channel http://www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts http://www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: