T-Systems blijft SAP Services van Pioneer Europe beheren

Huidig contract tussen aanbieder van IT-diensten en leverancier van audioproducten tot halverwege 2017 verlengd

Vianen, 11 juli 2013Pioneer Europe heeft de lopende overeenkomst met T-Systems voor Dynamic SAP Services vanuit de Duitse cloud verlengd en verder uitgebreid. T-Systems beheerde deze diensten al meerdere jaren voor Pioneer Europe, die het contract nu tot halverwege 2017 verlengt. Pioneer zal deze software als een cloud-applicatie hosten vanuit het datacenter van T-Systems in Duitsland. Pioneer Europe is leverancier van audio-entertainment, hoofdtelefoons en overige audio- en videoproducten. T-Systems draagt hiermee bovendien actief bij aan het verlagen van de totale IT-kosten van Pioneer.

Cloud-omgeving
Gezien het dynamische karakter van de oplossing van T-Systems kan de audioleverancier waar nodig up en down schalen als de business dat vereist. Zo vangt de cloud-omgeving van T-Systems nu de piekmomenten op die bij klassieke systemen nog voor hogere CAPEX zouden hebben gezorgd. Dit is nu niet meer noodzakelijk. ‘Pioneer heeft in T-Systems steeds een partner gevonden om optimalisaties op systeemtechnisch niveau door te voeren, waardoor server- en storagecapaciteit gereduceerd kon worden’, zegt Tony Waelput, ICT Manager bij Pioneer Europe.

Aanpassing van overeenkomst
Tot nu toe had Pioneer een set-up met een volledig redundante disaster recovery. ‘De expertise van T-Systems zorgt ervoor dat de SAP omgeving probleemloos functioneert. Aangezien het beheer zeer stabiel verloopt en incidenten gering zijn, wilde Pioneer Europe een aantal Service Level Agreements (SLA’s) aanscherpen. Dit is binnen twee maanden zowel contractueel als operationeel doorgevoerd’ zegt Waelput. Dit heeft een grote impact op de Total Costs of Ownership (TCO). T-Systems draagt hierdoor proactief bij aan het verlagen van de IT-kosten van de audioleverancier. Pioneer Europe is dan ook zeer verheugd de samenwerking met T-Systems tot midden 2017 te verlengen.

Over Pioneer Europe
Pioneer Corporation is een wereldwijde fabrikant van elektronicaproducten voor zowel consumenten als voor zakelijk gebruik, zoals auto-elektronica, hoofdtelefoons, audio- en videoproducten. Pioneer Europe is het regionaal hoofdkwartier, verantwoordelijk voor verkoop en distributie van Pioneer producten in Europa. Kijk voor meer informatie op www.pioneer.eu

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: