Unified Threat Management van WatchGuard presteert het best in onafhankelijke test

Onderzoek bevestigt dat WatchGuard bijna 3,5 keer snellere bescherming biedt dan de concurrentie

Den Haag, 17 juli 2013 – Miercom, tester van zakelijke oplossingen, heeft bij een onafhankelijke test vastgestelddat de Unified Threat Management-oplossingen van WatchGuard het snelste zijn. Miercom heeft de XTM 850-oplossing van WatchGuard vergeleken met concurrerende producten uit dezelfde prijsklasse. Hierbij hebben zij gekeken naar de doorvoersnelheid (throughput) wanneer de standaardfuncties zijn ingeschakeld. Daarbij gaat het niet alleen om de firewall, maar ook om deep packet inspection en/of proxy’s, intrusion prevention en antivirus. Deze onderdelen zijn van groot belang om de dreiging van moderne malware het hoofd te kunnen bieden. 

De oplossingen van WatchGuard zijn op snelheid gebouwd. Het ontwerp is gebaseerd op de snelst beschikbare processors van Intel en Freescale. Hun multicore-architectuur bieden de kracht die nodig is om alle engines parallel te laten lopen zonder dat er bottlenecks ontstaan. Dit geeft WatchGuard ook de ruimte om snel meer engines toe te voegen als dat in de toekomst nodig is.

“Volgens Gartner kunnen UTM’s de kosten van netwerkbeveiliging voor middelgrote bedrijven halveren”, zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager van WatchGuard voor de Benelux. “UTM werd ooit vooral gezien als een MKB-oplossing en heeft sinds 2011 een grote vlucht genomen. Steeds meer bedrijven merken dat ze kosten kunnen besparen en tegelijkertijd de contractueel vastgelegde dienstverlening kunnen bieden omdat de prestaties goed zijn.”

“Bedrijven hebben meer nodig dan alleen een firewall”, zegt Rob Smithers, CEO van Miercom. “Ze moeten ook beschikken over antivirus en intrusion prevention zodat zij zich optimaal kunnen beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Tegelijkertijd mogen hun netwerken en budgetten daar niet onder lijden.” De testers concluderen dat de UTM van WatchGuard tot 3,5 keer sneller is dan andere oplossingen op de markt. “Uit onze praktijktest is gebleken dat de XTM 850 met ingeschakelde UTM-functies duidelijk de beste resultaten laat zien.” 

Kijk hier voor het volledige verslag van Miercom. 

 

Over Miercom
Miercom heeft door de jaren heen honderden productvergelijkingen uitgevoerd voor gerenommeerde publicaties, waaronder Network World, Business Communications Review, Tech Web, NoJitter, Communications News, xchange en Internet Telephony. De testdiensten van Miercom omvatten zowel vergelijkingen van concurrerende producten als productanalyses. Miercom biedt een omvangrijk certificerings- en testprogramma, zoals Certified Interoperable, Certified Reliable, Certified Secure and Certified Green. Ook kunnen producten worden geanalyseerd in het NetWORKS As Advertised-programma, een controleprogramma op gebruiksvriendelijkheid en prestaties. Kijk voor meer informatie over Miercom op www.miercom.com.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.
Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: