Belangrijk EU-contract: T-Systems zal instaan voor de verbinding tussen de Europese en de nationale administraties

– Trans-European Services for Telematics between Administrations – new generation (TESTA-ng)
– Raamcontract met een maximale looptijd van zeven jaar en een waarde tot 180 miljoen euro
– Hoog veiligheidsniveau door het inzetten van operationele centra, toegewijd aan TESTA-ng

Vianen, 31 juli 2013 – De Europese Commissie heeft T-Systems een driejarig raamcontract gegund met de mogelijkheid tot vier verlengingen van telkens één jaar en een totale budgetwaarde van 180 miljoen euro. T-Systems, Deutsche Telekom’s IT-dochteronderneming, zal instaan voor de communicatie-infrastructuur voor de elektronische uitwisseling van gegevens tussen de Europese en nationale administraties. Dit netwerk, “Trans-European Services for Telematics between Administrations – new generation” (TESTA-ng), komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan grensoverschrijdende samenwerkingen tussen de Europese en nationale openbare besturen binnen de Unie.

“De Europese instellingen vertrouwen voor hun dagelijkse werkzaamheden op een kwalitatief betrouwbaar en veilig communicatienetwerk”, zegt Reinhard Clemens, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. “Met het winnen van dit contract wordt T-Systems wederom erkend als Europese dienstverlener voor het connecteren van organisaties wereldwijd”.

Dit contract voorziet de Lidstaten, de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en zo’n 40 Europese instellingen van een uiterst veilig en versleuteld netwerk met overdrachtssnelheden tot één gigabit per seconde, welke een hoge beschikbaarheid garandeert. Om te voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot de vertrouwelijkheid en veiligheid van gegevens zal T-Systems gebruik maken van operationele centra binnen de grenzen van de EU, toegewijd aan TESTA-ng.’Central Domain Services’, beschikbaar voor de verschillende netwerken, maken eveneens deel uit van dit contract en zullen door T-Systems worden aangeboden vanuit hun uiterst beveiligde en beschikbare datacenters.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: