Dassault Systèmes introduceert ‘Licensed to Cure’ voor de farmaceutische industrie en biotech

Complete Industry Solution Experience om de operationele efficiency wereldwijd te kunnen verhogen en het introduceren van nieuwe medicijnen te versnellen

Maarssen, 31 juli 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert ‘Licensed to Cure’. Gebaseerd op het 3DEXPERIENCE platform, transformeert deze nieuwe ‘Industry Solution Experience’ de manier waarop bedrijven in de farmaceutische industrie en biotech hun producten en processen managen. Het biedt hen de mogelijkheid om eenvoudiger en sneller nieuwe markten te betreden met medicijnvarianten en te voldoen aan toenemende regelgeving.

Toenemende regelgeving en ontwikkelkosten
Door aflopende patenten, meer regelgeving en hogere ontwikkelkosten, introduceren bedrijven in de farmacie en biotech vaker medicijnvarianten om te kunnen blijven groeien. In een markt waar met één actief farmaceutisch ingrediënt wel 1.000 verschillende producten te ontwikkelen zijn, hebben bedrijven behoefte aan een businessplatform om al hun producten en processen eenvoudiger te kunnen managen. Hierdoor houden zij grip op de steeds complexere productkennis en kunnen zij gelijktijdig samenwerken stimuleren, innoveren en voldoen aan de regelgeving.

Producten en processen managen
‘Licensed to Cure’ helpt bedrijven in de farmacie en biotech om op gestructureerde wijze hun complexe producten en processen te managen conform alle bijbehorende regelgeving. Daardoor kunnen zij sneller nieuwe productvarianten op de markt brengen en nieuwe markten betreden. Dankzij een holistisch inzicht in alle productgerelateerde informatie kunnen managers in de farmacie elke verandering onafhankelijk van hun organisatorische herkomst analyseren en beter geïnformeerd beslissingen nemen binnen de strategische context. Dat levert wereldwijde operationele efficiencyverbeteringen op in de hele supply chain.

Prestatiedruk
“In de farmacie neemt de prestatiedruk en behoefte om nieuwe therapieën te introduceren toe, om vanuit efficiency en financieel oogpunt sterke resultaten te kunnen boeken”, zegt Alan Louie, PhD Research Director bij IDC Health Insights. “Tegelijkertijd zijn veel bedrijven terughoudend om productvarianten te introduceren, vanwege de consequenties op het gebied van regelgeving en verwachtte hoge kosten. Daarom biedt het kunnen visualiseren van een compleet productportfolio vanuit een holistisch perspectief belangrijke toegevoegde waarde. De mogelijkheid om alle gevolgen van voorgestelde veranderingen systematisch te analyseren voordat ze hoeven te investeren, levert managers inzichten op waarover zij nu nog niet beschikken. Deze aanpak van productmanagement gaat veel verder dan het traditionele informatiebeheer. Het is een industriebrede ‘best practice’ die commitment van de hele organisatie vraagt, startend bij de CEO tot en met de laboratoriummedewerkers.”

Realtime inzicht
“Een realtime holistisch inzicht in de gevolgen en mogelijke alternatieven voor product- en procesveranderingen, wordt steeds belangrijker om de toenemende complexiteit in de farmacie te kunnen managen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President Industry en Marketing van Dassault Systèmes. “Zo’n uitgebreid beeld van alle aanwezige kennis binnen bedrijven maakt het namelijk mogelijk om op effectievere wijze in nauwe samenwerking ontwikkelde innovaties te introduceren. Succesvol innoveren door de product- en procescomplexiteit beter te managen en als gevolg daarvan medicijnen eerder op de markt te kunnen brengen, levert als grootste voordeel een betere patiënt experience op.”

Meer informatie over Dassault Systèmes-oplossingen voor bedrijven in de farmacie en biotech is te vinden op: http://www.3ds.com/industries/life-sciences/pharmaceutical-biotech/ en http://www.3ds.com/solutions/life-sciences/overview/

Licensed to Cure_Rendering _Meprazol Tablets 20mg 03

Licensed to Cure BioPharma

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: