Schneider Electric neemt Invensys over

Schneider Electric versterkt positie in industriële automatisering

Hoofddorp, 31 juli 2013Schneider Electric kondigt vandaag aan dat er een overeenstemming is bereikt om het complete aandelenpakket van Invensys plc over te nemen. Door deze strategische overname verwerft Schneider Electric een belangrijke plaats in de geïntegreerde industriële automatisering en elektro-intensieve segmenten.

Voor de overname betaalt Schneider Electric 3,4 miljard pond, waarvan 1 miljard pond in eigen aandelen en 2,9 miljard pond in contanten. Aandeelhouders van Invensys ontvangen per aandeel 432,23 euro en 0.025955 in aandelen Schneider Electric, gezamenlijk goed voor 578,77 euro per aandeel Invensys.

Schneider Electric ziet grote toegevoegde waarde in de overname van Invensys. De combinatie van bedrijven levert een wereldspeler op in industriële automatisering en in geavanceerde software- en energieoplossingen. Door de overname kan het concern een bredere range aan systemen en services bieden aan zowel nieuwe als bestaande klanten.

Integratie in Industriedivisie
Schneider Electric is voornemens Invensys te combineren met de bestaande Industriedivisie. Deze divisie profiteert door de overname van een groter geografische footprint, een gebalanceerd aanbod van producten en oplossingen en een beter uitgebalanceerd aanbod voor de industrie.
Een belangrijk onderdeel van de inkomsten van Invensys is afgeleid van systemen en diensten die zij aanbieden aan klanten. Door de overname worden de jaarlijkse inkomsten naar verwachting verhoogd van 24 procent naar 40 procent.

Meer synergie
Door de overname verwacht Schneider Electric in de komende jaren vanaf 2018 jaarlijks 400 miljoen euro extra inkomsten te generen. Ook leidt de overname vanaf 2016 tot een jaarlijkse kostenbesparing van circa 140 miljoen euro. Belastingbesparingen leveren naar verwachting een besparing op van 400 pond per jaar. De kosten van integratie worden geschat op 150 miljoen euro over de periode 2014/2015.

De transactie is onderworpen aan de antitrust-wetgeving in verschillende rechtsgebieden, aan goedkeuring door Invensys EGM en aan andere gebruikelijke voorwaarden. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 voltooid.

Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO Schneider Electric:
‘Wij zijn verheugd om dit samengaan van Invensys en Schneider Electric aan te kondigen. De toevoeging van Invensys versterkt Schneider Electric’s positie op de industriële en infrastructurele markt. Het versterkt ons als wereldleider in energiemanagement-oplossingen waarin energie en automatisering worden gecombineerd, evenals software voor meer efficiency. De transactie maakt het voor Schneider Electric mogelijk om te profiteren van een grotere schaalgrootte en mogelijkheden tot synergie.’

Sir Nigel Rudd, voorzitter van Invensys:
‘Het Invensys bestuur is van mening dat het aanbod van Schneider Electric een aantrekkelijke waarde vertegenwoordigt voor Invensys aandeelhouders. Het aanbod weerspiegelt de toekomstige groeiperspectieven van Schneider Electric en een aanzienlijk deel van de voordelen die naar verwachting zullen voortvloeien uit de strategische samenwerking tussen Invensys en Schneider Electric.’

Over Invensys
Invensys is wereldleider op het gebied van automatiseringsoplossingen voor de elektro-intensieve industrieën. In 2013 betrok het bedrijf 61% van de inkomsten uit deze markt. Het bedrijf heeft een sterke klantportolio, waaronder 23 van de 25 grootste olie- en gasbedrijven en 48 van de 50 chemische bedrijven. Ook farmaceutische bedrijven en voedingsconcerns behoren tot de klantenkring. Bekende merken van Invensys zijn Wonderware, SimSci en Avantis (software),  Foxboro (controle systemen) en Triconex (veiligheid). www.invensys.com
 
Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: