WatchGuard introduceert Data Loss Prevention voor UTM

Library met meer dan 200 voorgedefinieerde rules beschermt persoonsgegevens en andere gevoelige data 

Den Haag, 8 augustus 2013WatchGuard Technologies, leverancier van oplossingen voor business security, heeft zijn platform voor Unified Threat Management (UTM) uitgebreid met Data Loss Prevention (DLP). Deze nieuwe oplossing maakt het voor bedrijven gemakkelijker om te voldoen aan de standaard wet- en regelgeving op het gebied van databeveiliging in de belangrijkste markten van de wereld.

Gebruikers kunnen uit een library met meer dan 200 voorgedefinieerde rules de relevante sets selecteren die de meest uiteenlopende bestandstypes, normen en gevoelige data monitoren. Denk hierbij aan nationale identificatienummers, zoals het Nederlandse Burger Service Nummer, en andere persoonlijke gegevens. De DLP-oplossing maakt met één muisklik complexe controles mogelijk voor bijvoorbeeld de Wet bescherming persoonsgegevens. Hierdoor kunnen bedrijven real time hun data beschermen en kostbare boetes voorkomen.


Databescherming
Sinds 2005 zijn er volgens de website Privacyrights.org meer dan 600 miljoen records geschonden, en dat aantal zal alleen maar toenemen. Het wordt voor bedrijven immers steeds moeilijker hun data te beschermen door de voortdurend veranderende wet- en regelgeving en de enorme toename van bestandstypes. De uitgebreide verzameling voorgedefinieerde rule sets van de DLP sluit verkeerde configuratie al op voorhand uit. “Omdat deze oplossing bescherming biedt voor een breed scala van datatypes, helpen we een van de grote problemen van onze klanten aan te pakken, namelijk onopzettelijk dataverlies door goedbedoelende medewerkers”, zegt Etiënne van der Woude, regional sales manager Benelux bij WatchGuard.


Boetes voor datalekken
Uit de recent gehouden WatchGuard 2013 Security Professional Survey blijkt dat 65 procent van de bedrijven nog steeds geen oplossing voor Data Loss Prevention geïmplementeerd heeft. Ze lopen daardoor het risico zwaar te worden beboet voor het lekken van gevoelige data.

“35 procent van die bedrijven geeft aan dat ze enorm tegen de kosten van een DLP-oplossing aanhikken,” zegt Van der Woude. “Het goede nieuws is dat een DLP-oplossing die geïntegreerd is in een UTM-platform dataprotectie sterk vereenvoudigt en de TCO van netwerkbeveiliging bijna halveert, volgens het Gartner Total Cost of Ownership Report.” Daar komt nog bij dat WatchGuard’s UTM-platform 3,5 keer sneller is dan andere producten in dezelfde prijsklasse. “Gebruikers kunnen er dus van op aan dat het toevoegen van DLP aan hun UTM-platform geen invloed heeft op de performance van het netwerk.”


Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: