CA Technologies vereenvoudigt aanpassen van IT met nieuwe versie CA Nimsoft Service Desk

Nieuwe release bevat zelfservice/cloud automation, eenvoudige integratie en mobility-functies

Utrecht, 15 augustus 2013CA Technologies komt met de nieuwste release van hun CA Nimsoft Service Desk (NSD). Deze configureerbare, SaaS-gebaseerde, IT service management (ITSM)-oplossing biedt organisaties de mogelijkheid om sneller en efficiënter te reageren op de toenemende vraag van de business en haar zakelijke gebruikers.

Functionaliteit
De nieuwste versie vereenvoudigt de manier waarop de IT-omgeving is aan te passen en maakt het voor organisaties mogelijk om sneller en effectiever in te spelen op ontwikkelingen van de business. CA Nimsoft Service Desk bevat drie nieuwe belangrijke functionaliteiten:

Zelfservice/cloud automation:
Met CA NSD kunnen IT-organisaties eenvoudiger webservices implementeren die automatisch zorgen voor activering, de-activering en voor de aanpassing van resources. Dit geldt bijvoorbeeld voor het veranderen van de rekenkrachtcapaciteit of het aanpassen van toepassingen in het datacenter of de cloud vanwege nieuw beleid en actuele goedkeuringen. Op deze manier verminderen organisaties de operationele kosten aanzienlijk en kunnen zij de verzoeken vanuit de business sneller uitvoeren. Hierdoor behoren handmatige acties van het IT-personeel tot het verleden.

Eenvoudige integratie met complementaire oplossingen:
Nieuwe mogelijkheden van CA NSD voor de webservices kunnen de integratie met andere onderdelen van een ITSM-oplossing drastisch versimpelen. Zoals componenten van servicedesks van derden, waaronder Cisco Smarts en SAP Solution Manager en andere zakelijke oplossingen, zoals CA LISA Release Automation. Bovendien biedt de ‘click-and-go’-optie de mogelijkheid om direct de end-to-end service managementprocessen te ontwikkelen en te verbeteren via de interface van de administrator. De IT-afdeling levert zo optimale ondersteuning aan de business.

Verbeterde mobility:
CA NSD levert een progressieve mobiele ervaring dat het voor consumenten van IT-diensten mogelijk maakt om incidenten te creëren, tickets te beheren, goedkeuringen te monitoren en om kritieke servicecommunicatie te bekijken op ieder moment, vanaf elke locatie en via ieder gewenst apparaat. Deze mobiliteitsfunctie bevat geografische locaties en maakt gebruik van eigen telefoonopties, zoals GPS en een camera. Eindgebruikers kunnen op deze manier de reactietijden verkorten.

De SaaS-oplossing CA Nimsoft Service Desk is voor organisaties nu snel te implementeren, zonder de kapitaalkosten aan te breken die conventionele servicedesks met zich meebrengen. Web-gebaseerde configuratie vermindert daarnaast de behoefte aan gespecialiseerde beheerders of benodigde programmeurskennis voor het configureren van automation workflows en integraties met webservices. Klanten kiezen uit maandelijkse abonnementen voor CA NSD, gebaseerd op naam of concurrent user-licensing. Het SaaS-model geeft haar klanten tevens directe toegang tot alle geüpgradede functionaliteit vanaf het moment dat het beschikbaar is.

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op http://www.ca.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: