T-Systems leider voor datacenter outsourcing en utility services in Europa in Gartner’s Magic Quadrant

Focus op transformeren van de business van klanten met cloud-services

Vianen, 15 augustus 2013 – In hun nieuwste Magic Quadrant erkent Gartner T-Systems als leider voor datacenter outsourcing (DCO) en utility services in Europa. Bij de evaluatie is gelet op de volledigheid van visie en in hoeverre de leverancier de dienst waar kan maken. T-Systems toont grote vooruitgang op het gebied van ‘completeness of vision’ in vergelijking met het Gartner rapport van vorig jaar.

Focus op ICT-transformatie
“Onze klanten kiezen voor de operationele en financiële voordelen van ICT-diensten als utility. Wij kiezen daarbij voor een andere aanpak dan Amerikaanse leveranciers, die doorgaans hun diensten vanuit locaties over de hele wereld leveren. Wij focussen primair op ICT-transformatie aan klantzijde en leveren vervolgens onze diensten wereldwijd door middel van cloud services dus ook in die delen van de wereld waar wij niet zijn gevestigd. Dit geeft schaalgrootte en kwaliteitsvoordelen. Ons recente contract met het internationale liften- en roltrappenbedrijf KONE onderstreept het succes van deze strategie”, zegt Jerry Boezel, Managing Director van T-Systems in Nederland.

Prioriteiten van de business en verlaging IT kosten
Volgens de analyse van Gartner blijven economische uitdagingen en beperkingen op IT-budgetten van invloed op de vraag naar geïndustrialiseerde infrastructuurdiensten, zoals cloud computing. Met cloud computing wordt de CIO geholpen om beter te voldoen aan de prioriteiten van de business door met nieuwe business-toepassingen te komen en tegelijkertijd de kosten voor IT te verlagen.

Innovatief partnership  
“Onze aanpak is gericht op World-class delivery. De positie in Gartner’s MQ toont aan dat wij hierbij de juiste visie hebben en deze waar kunnen maken. Door een stabiele delivery maken wij daarmee tijd en aandacht vrij voor business-innovatie met onze klanten.”, aldus Boezel.

Magic Quadrant for Data Center Outsourcing and Infrastructure Utility Services, Europe/ G00239819/Claudio DaRold, Gianluca Tramacere, Frank Ridder, 18 juli 2013  http://www.gartner.com/reprints/t-systems-annual-reprints?id=1-1HDQ4ZF&ct=130719&st=sb

Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst aan in haar onderzoekpublicaties en adviseert technologiegebruikers niet om enkel de leveranciers te selecteren die de hoogste ratings hebben. Onderzoekpublicaties van Gartner bestaan uit de adviezen van Gartner’s onderzoekorganisatie en mogen niet worden beschouwd als feitelijke verklaringen. Gartner kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor alle, expliciete of impliciete, garanties met betrekking tot dit onderzoek, inclusief de garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl
 
Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: