T-Systems bouwt Europees-wijd netwerk voor ALDI Nord

Lokale netwerken voor 5.000 winkels in negen landen

Vianen, 21 augustus 2013T-Systems verbindt alle ALDI Nord winkels binnen Europa, waaronder 500 winkels in Nederland, 437 winkels in België en 12 winkels in Luxemburg. Bestellingen van goederen, elektronisch betalingsverkeer en de aansluiting van externe dienstverleners, waaronder operators van statiegeldmachines, draaien in de toekomst op dit speciaal beveiligde netwerk (Virtual Private Network).

Sub-netwerken
T-Systems verdeelt het netwerk van circa 5.000 winkels in logische sub-netwerken (Virtual Local Area Networks). Dit zorgt ervoor dat verschillende datastromen strikt van elkaar gescheiden gehouden worden, ondanks dat deze op dezelfde transmissielijn draaien. In het geval van een storing op de lijnverbinding – bijvoorbeeld door het doorsnijden van een kabel tijdens graafwerkzaamheden – is er een mobiele verbinding via UMTS beschikbaar als back-up in alle landen.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: