Dassault Systèmes introduceert EXALEAD OneCall om klantinteracties sneller in business om te zetten

Intelligente applicatie voor contactcenters en Point of Sale-medewerkers verkort gesprekken en verhoogt effectiviteit

Maarssen, 22 augustus 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert EXALEAD OneCall. Deze applicatie geeft call center agents en Point of Sale-medewerkers inzicht in de beste manier om hun klantcontacten om te zetten in winstgevende business. Het verkort de gemiddelde contacttijd en vergroot de conversieratio. Werken met EXALEAD OneCall leidt daarnaast tot een hogere klanttevredenheid.

Beter geïnformeerde klanten
Doordat klanten steeds beter geïnformeerd zijn over mogelijke aankopen en opties, groeit het volume en de complexiteit van hun vragen. Tegelijkertijd worden die vragen via een toenemend aantal kanalen gesteld (telefoon, e-mail, chat, social media, e.a.). De benodigde informatie om ze te beantwoorden is echter in verschillende systemen opgeslagen. Daardoor wordt het voor call centers agents en Point of Sale-medewerkers moeilijker om vragen van klanten snel en effectief te beantwoorden, terwijl die klant verwacht dat alle informatie bekend is bij de agent.

Sneller toegang tot alle informatie
EXALEAD OneCall verbetert het contact met klanten door de betrokken medewerkers sneller toegang te geven tot alle benodigde informatie. Onafhankelijk van het datatype en de locatie. Zowel uit interne systemen voor Customer Relationship Management (CRM) of Enterprise Resource Planning (ERP), als externe bronnen (websites en sociale netwerken), gestructureerd of ongestructureerd. EXALEAD OneCall aggregeert, stroomlijnt en levert alle beschikbare informatie tijdens het klantcontact. Een tijdslijn toont overzichtelijk de eerdere communicatie met een klant (telefoon/e-mail/chat/social media), het surfgedrag op de website, lopende contracten en interacties via marketing. Het sneller en effectiever behandelen van elk klantcontact is cruciaal voor de binding met klanten en hun servicebeleving.

Behoud van investering in CRM
De nieuwe EXALEAD OneCall-businessapplicatie maakt gebruik van het Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-platform en is een complementaire oplossing voor bestaande CRM-software. Het biedt contactcentermedewerkers beter en sneller inzicht in alle beschikbare informatie over hun klanten en verkochte producten, via intelligente semantische functies die in multi-channel bronnen zoeken. De applicatie biedt toleranties t.a.v. spelfouten van de agent, signaleert gedupliceerde records en maakt de kansen voor contextuele cross- en upselling inzichtelijk. Tenslotte bevat EXALEAD OneCall nog een aantal tools voor het management, zoals realtime dashboards en analysefuncties, om de prestaties van hun teams te monitoren en op basis van KPI’s en trends te rapporteren.

360-graden multi-channel inzicht
“Met de EXALEAD-applicaties biedt Dassault Systèmes data-intensieve intelligence-oplossingen voor bedrijven die steeds meer via sociale netwerken met hun klanten verbonden zijn. “Onze klanten zoeken een oplossing die ze een 360-graden multi-channel inzicht in hun klanten biedt, complementair aan de bestaande verticale applicaties”, zegt Laurent Couillard, CEO, EXALEAD bij Dassault Systèmes. “Wij hebben nauw met onze klanten samengewerkt om een unieke oplossing te ontwikkelen die ze helpt om meer klanten in positieve zin aan het bedrijf te binden en sneller meer business te genereren.”

Meer informatie is te vinden op: www.exalead-onecall.com

MULTI-SOURCE DATA

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: