Schneider Electric en Intel ontwikkelen samen module StruxureWare DCIM suite

Server Access maakt toegang tot server op afstand mogelijk

Hoofddorp, 3 september 2013Schneider Electric lanceert een nieuwe module voor zijn StruxureWare Data Center Infrastructure Management (DCIM) suite, genaamd Server Access. Deze module maakt gebruik van Intel’s Virtual Gateway-technologie om toegang tot de server op afstand mogelijk te maken, zonder dat hiervoor extra hardware vereist is.

De module Server Access slaat een brug tussen de facilitaire en IT-afdelingen doordat vKVM (virtueel toetsenbord video mouse) en DCIM (data center infrastructure management) hierin geïntegreerd zijn. De module is gebaseerd op Data Center Manager-software van Intel en is gezamenlijk door Schneider Electric en Intel ontwikkeld.

Door virtualisatie en cloud computing is IT niet enkel meer een fysiek systeem. Dat maakt IT lastig te benaderen voor bijvoorbeeld facilitaire diensten. Dat wordt nu opgelost met Server Access. De verbinding tussen de voorzieningen en IT wordt gelegd middels InfraStruxure voor Datacenters. Hierdoor hebben zowel facilitair managers als IT-managers toegang tot stroom-, koeling- en connectiviteitregelingen die impact hebben op de efficiency en de capaciteit van het datacenter.

Problemen opsporen
Intel’s Virtual Gateway is software waarmee het mogelijk is in een virtuele omgeving te zoeken naar problemen met de datacenter-hardware. IT-managers kunnen de module gebruiken om compatibele componenten te configureren of problemen in de componenten op te sporen, bijvoorbeeld in netwerkswitches, servers en opslagmedia.

Het is mogelijk meerdere servers met één Server Access-module te beheren. Er kunnen meerdere servers door Server Access worden aangestuurd. Doordat er gebruik wordt gemaakt van KVM-technologie en minder hardware nodig is, kan het een kostenbesparing opleveren tot 50 procent.

De combinatie van DCIM en de Server Access module stelt een IT manager in staat direct zijn servers te benaderen en te beheren vanuit een enkele omgeving. Hierdoor krijgt hij volledig inzicht: van facility- tot aan server-niveau, inclusief een fysiek model van het datacenter. Op deze manier kunnen IT-managers energie- en koelingsproblemen in een datacenter nauwkeurig opsporen en verhelpen.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: