Schneider Electric genomineerd voor Award Duurzame Architectuur

Hoofddorp, 5 september 2013 – Het hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp is genomineerd voor de Award Duurzame Architectuur 2013. Het kantoor ontving onlangs een BREEAM-NL Excellent én een ISO 50001 certificaat. De Award Duurzame Architectuur wordt uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland op 19 september in Amsterdam RAI.

In december 2012 betrok Schneider Electric het nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp. In het pand zijn allerlei maatregelen genomen om energieverbruik structureel te verlagen. Om de duurzame doelstellingen te behalen benoemde Schneider Electric een energiemanager die zorgdraagt dat de gestelde doelen worden gehaald. Hij wordt ondersteund door een team van energiespecialisten, facilitaire verantwoordelijken en het management.
 
Monitoren van voortgang
Belangrijk bij het behalen van de doelstelling is dat energieverbruik steeds gemonitord en bijgesteld wordt. De doelstelling is om in de eerste 2 jaar (tot eind 2014) 30 procent energiebesparing te behalen ten opzichte van het gemiddelde van alle gebouwen waar Schneider Electric hiervoor gehuisvest was. Vervolgens volgt er jaarlijks een energiebesparing van 3 procent, met als uiteindelijk doel een besparing van ruim 50 procent.

Om de doelstellingen wereldwijd te kunnen monitoren gebruikt Schneider Electric een intern ‘Energy Action’-programma. Dit monitort gebouwen op hun energiegebruik en wordt weergegeven in één centraal energiemanagementsysteem, genaamd Energy Operation.

Communicatie
Communicatie naar belanghebbenden is belangrijk bij het behalen van de doelstellingen. Het energiemanagementsysteem van het kantoor wordt getoond op alle TV-schermen. Daarnaast zijn de resultaten binnenkort ook via de internetsite van Schneider Electric Nederland te zien. Zij deelt de werkwijze en resultaten daarnaast met belangstellenden via white papers, artikelen en video’s. Bij de bouw is ook rekening gehouden met biodiversiteit: het pand biedt faciliteiten aan kleine vogels (nestkastjes), meeuwen (grind op dak) en insecten.

‘Het hoofdkantoor laat zien dat je met een normaal marktconform budget, bovengemiddeld groen kunt bouwen. Eerste analyses, die vanuit ISO 50001 zijn geborgd, tonen aan dat we de initieel gestelde doelen binnen bereik hebben’, verklaart Marcel van ‘t Hof, Business Development & Energy Efficiency Manager bij Schneider Electric.

Green Buildings Holland
De Award Duurzame Architectuur wordt uitgereikt tijdens het congres Green Buildings Holland op 19 september in Amsterdam RAI. Dit jaar waren er wederom meer aanmeldingen dan het voorgaande jaar. De jury was onder de indruk van het hoge niveau van duurzaamheid.  “De genomineerden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hebben goed begrepen dat duurzaamheid leidt tot economische groei”, aldus Bram Adema, secretaris van de jury. De jury bestaat daarnaast uit professor Anke van Hal (DGBC), Hidde van der Kluit (Facility Management Nederland), Willem Lageweg (MVO Nederland), Titia Siertsema (UNETO-VNI) en Gijs Verweij (voorheen Wereldhave). http://cfp.nl/nl/greenbuildings/12/.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Hoofdkantoor Schneider Electric

Hoofdkantoor Schneider Electric

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: