Dassault Systèmes introduceert SolidWorks 2014

Compleet 3D-softwareportfolio verhoogt de productiviteit in elke markt 

Maarssen, 18 september 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert SolidWorks 2014. Dit softwareportfolio stelt bedrijven in elke markt beter in staat om zonder beperkingen te ontwerpen, met uitgebreide functionaliteit voor 3D CAD, simulatie, Product Data Management (PDM), technische communicatie en elektrisch ontwerpen.

Versnellen productontwikkeling
SolidWorks 2014 bevat een groot aantal verbeteringen voor de productiviteit en het gebruiksgemak. Bedrijven kunnen daardoor meer tijd besteden aan kennisintensief werk en innovatie. Door alle verbeteringen in productiviteit, workflow en mobiliteit kan men bovendien informatie dynamischer hergebruiken en ontwerpdata sneller met anderen delen. Dat versnelt de samenwerking binnen productontwikkelingteams. De toegevoegde mobility-ondersteuning voor Android- en iOS-apparatuur maakt het mogelijk dat ruim 2,1 miljoen SolidWorks-gebruikers altijd en overal met elkaar hun 3D-ontwerpen kunnen delen en beleven. 

Esthetische producten
Recente marktonderzoeken onderstrepen het belang van esthetische producten bij de aanschaf en eerste gebruikservaring. Of het eindproduct nu een industriële machine, een smartphone of een medisch apparaat is, maakt hierin geen verschil. Klanten willen zowel een functioneel product als een aantrekkelijk ontwerp. Met alle toegevoegde ontwerptools helpt SolidWorks 2014 productontwerpers creatieve ideeën sneller dan ooit om te zetten van de eerste schets naar een 3D-model. Zij kunnen tevens sneller nieuwe producten in nieuwe markten introduceren.

SolidWorks 2014 
Het vragen van feedback over en delen van 3D-modellen kan voortaan via fysieke prototypes, gemaakt door 3D-printing partners van SolidWorks. Ook kunnen bedrijven via eDrawings op elk iOS-apparaat (iPad of iPhone), zowel 3D-modellen bekijken als via een Augmented Reality 3DExperience laten zien hoe producten in de echte wereld worden gebruikt. Het geïntegreerde portfolio van SolidWorks 2014 bevat veel nieuwe tools en verbeteringen om het ontwerpproces te verkorten, de samenwerking te versterken en de productiviteit te verhogen. Dit is gebaseerd op de vier focusgebieden: ontwerptools, geïntegreerde workflows, hogere productiviteit en betere visualisaties om de samenwerking te verduidelijken. Aan SolidWorks 2014 zijn de volgende vernieuwde functionaliteiten toegevoegd: 

Ontwerptools 

  • Meer controle over vormen – een nieuwe ‘Style Spline’-functie, automatisch kunnen schalen van een ‘Sketch Picture’ en functies voor ‘Conic Fillets’ stellen gebruikers in staat om eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger complexe oppervlakken en organische vormen te creëren.  
  • Sneller tekenen – het detailleren van tekeningen kan sneller en is meer volledig te automatiseren. 
  • Verbeteringen voor plaatwerk – Nieuwe ‘sheet metal’-functies maken het mogelijk om sneller de geometrie voor plaatbewerkingen te genereren en zorgen voor betere output richting de productie. Gebruikers krijgen meer controle over de hoekafwerkingen en hebben daarnaast de mogelijkheid om ribben aan te brengen voor een stijver ontwerp. Denk hierbij aan het ingedeukte ontwerp van montagebeugels, waarbij de deuk een rib vormt die de beugel stijver en sterker maakt. 

Geïntegreerde workflows 

  • Gestroomlijnde workflow in SolidWorks Enterprise PDM – dankzij de nieuwe Microsoft Office integratie en verbeterde Web Client met een grafische voorbeeldweergave, kunnen managers eenvoudiger meer data beheren.
  • Betere integratie en prestaties in SolidWorks Electrical – de verbeterde integratie met SolidWorks Enterprise PDM en eDrawings maakt het voor gebruikers mogelijke om eenvoudiger in projecten samen te werken en om elektrische ontwerpen te optimaliseren, te delen en te volgen.

Hogere productiviteit

  • Communicatie en samenwerking – met de nieuwe ondersteuning voor Android-apparatuur krijgen gebruikers meer vrijheid in de keuze van het mobiele apparaat dat zij voor het bekijken van hun ontwerpen willen gebruiken.  
  • Gestroomlijnde kostencalculatie en -rapportage – gebruikers kunnen sneller de kosten van onderdelen calculeren en die informatie effectiever delen binnen het bedrijf en hun partners in de waardeketen. Belangrijke data over de productontwikkeling voor een samenstelling kunnen nu via Microsoft Excel eenvoudiger met productie of inkoop worden gedeeld

Verbeterde visualisatie  

  • Gestroomlijnde simulatie setup – met SolidWorks Simulation is engineeringinformatie automatisch te hergebruiken in simulaties. Dat voorkomt dubbel werk en verbetert de  samenwerking tijdens het ontwerpen.
  • Verbeterde prestaties en visualisatie bij samenstellingen – met de nieuwe contextuele ‘Quick Mate’-werkbalk en ‘Slot Mate’-functie zijn samenstellingen eenvoudiger en sneller te maken. Bij de doorsneden van samenstellingen kunnen gebruikers zelf componenten toevoegen of weglaten, wat de snelheid ten goede komt en de duidelijkheid verbetert.

Luisteren naar gebruikers
“SolidWorks 2014 is een typisch voorbeeld van ontwikkelaars die luisteren naar wat gebruikers willen en realiseren wat zij nodig hebben”, vertelt Michael Lewis, senior mechanical engineer bij Rethink Robotics. “Toevoegingen zoals de ‘history tab’, die meerdere gebruikers in staat stelt om met een enkele muisklik recente ontwerpwijzigingen in te zien en te traceren, zijn essentieel om goed te kunnen samenwerken. Verbeterde functies zoals ‘assembly mates’, ook bekend als ‘common mates’ in het contextmenu, stellen bij het maken van een samenstelling intelligente keuzes en nieuwe zinvolle opties voor die gebaseerd zijn op voorgaande gebruikspatronen.

Streven naar uitmuntendheid
“We hebben ons gecommitteerd om een productportfolio te leveren dat de feedback van gebruikers weerspiegelt en de investeringen van gebruikers beschermt”, zegt Bertrand Sicot, CEO van SolidWorks, Dassault Systèmes. “We ondersteunen hun streven naar uitmuntendheid, door ze alle verbeteringen te geven die nodig zijn om productontwerpen te valideren en te delen. Ongeacht of het een apparaat betreft dat gemaakt is om de omgeving schoon te maken of dat het gaat om technologie om een leven te redden.”

Versterkt door het 3DEXPERIENCE-Platform van Dassault Systèmes, is de ontwerpsoftware van SolidWorks zowel eenvoudig te gebruiken als krachtig. Het stelt elk bedrijf in staat om hun visie tot leven te brengen en wereldwijd markten te veroveren. SolidWorks 2014 biedt een intuïtieve ervaring voor productontwerp, simulatie, publiceren van informatie, databeheer en duurzaamheidstudies, waarmee miljoenen engineers zonder beperkingen kunnen ontwerpen.

Beschikbaarheid en prijzen
Meer informatie over SolidWorks 2014 en videodemonstraties zijn te vinden op: http://www.SolidWorks.com/PR_launch2014. SolidWorks 2014 is per direct beschikbaar via geautoriseerde SolidWorks -resellers.

Ga voor meer informatie, of een prijsopgave door een geautoriseerde reseller in uw regio, naar: http://www.SolidWorks.com/locateVAR/.

Indien u interesse heeft in het bijwonen van een live seminar over SolidWorks 2014, kunt u de planning daarvan vinden op: http://www.SolidWorks.com/launch/find-a-seminar.htm.

Image

 

Image

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. 

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com

CATIA, SolidWorks, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans
Tel: +31 (0)6-53471777
E-mail: peter@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: