Dassault Systèmes neemt Safe Technology over

3DEXPERIENCE-Platform wordt verrijkt met applicaties voor duurzaamheidsanalyses

Maarssen, 26 september 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft Safe Technology Ltd overgenomen. Dit in het Engelse Sheffield gevestigde bedrijf is technisch marktleider op het gebied van vermoeiingsanalyses om de levensduur van producten te voorspellen. Via deze acquisitie kan Dassault Systèmes het 3DEXPERIENCE-platform en de SIMULIA-simulatiesoftware verrijken met de meest complete en nauwkeurige oplossing voor duurzaamheidsanalyses. Safe Technology heeft ruim 500 klanten in verschillende industrieën, waaronder General Motors, Caterpillar Inc., Cummins Inc., Emerson Climate Technologies, Honda Jets, Harley Davidson Motor Company en Hyundai Motors. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Consumenten willen duurzame producten
“Consumenten willen een goed gemaakt product dat ook duurzaam is”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Duurzaamheid versterkt tevens de emotionele betrokkenheid van gebruikers bij een merk. Het 3DEXPERIENCE-platform is er volledig op gericht om bedrijven te helpen hun merkloyaliteit voor de aangeboden producten op te bouwen en te versterken. Daarom past Safe Technology zo goed bij Dassault Systèmes. De inzet van geavanceerde vermoeidheids- en duurzaamheidsoplossingen zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van het productontwerpproces. Safe Technology verrijkt onze SIMULIA-simulatiesoftware met de mogelijkheid om snel en nauwkeurig de productlevensduur te analyseren en te voorspellen.”

Overname na 15 jaar samenwerking
“Safe Technology werkt al meer dan vijftien jaar samen met Dassault Systèmes en de SIMULIA-applicaties”, zegt John Draper, oprichter en CEO van Safe Technology. “Wij verheugen ons erop om de synergievoordelen van zowel hun businessstrategie als hun ambitie voor uitbreiding van het aantal klanten te gaan benutten. Dassault Systèmes heeft toegezegd fe-safe als belangrijke vermoeidheidstechnologie verder te blijven ontwikkelen en te leveren als een open oplossing die de leidende FEA-systemen (Finite Element Analysis) ondersteunt. Het versnellen van de productontwikkeling, de integratie van vermoeidheidsoplossingen in softwaretools voor ontwerpers en de hoge kwaliteit van de wereldwijde support, zijn van belang voor onze toekomstige groei. Als onderdeel van Dassault Systèmes en het SIMULIA-team, kunnen wij deze drie criteria beter tegelijkertijd invullen.

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: