Dassault Systèmes feliciteert Oracle Team USA met het winnen van de 34ste America’s Cup

Winnaar verandert zeilbeleving tijdens finale America’s Cup 

Maarssen, 30 september 2013Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), feliciteert het Oracle Team USA met de historische comeback die leidde tot het winnen van de 34th America’s Cup. Dassault Systèmes is sponsor van de winnaars, die met behulp van het 3DEXPERIENCE Platform hun catamaran hebben geperfectioneerd. Oracle Team USA gebruikte CATIA voor virtueel productontwerp, ENOVIA voor de onderlinge samenwerking en SIMULIA om met levensechte simulaties het technisch meest geavanceerde zeiljacht te ontwikkelen.

“Dit is één van de meest uitzonderlijke sportprestaties”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “Onze felicitaties voor schipper Jimmy Spithill, CEO Russell Coutts, het ontwerpteam en complete bemanning van de Oracle Team USA AC72. Zij hebben echte sportiviteit, zeilervaring en doorzettingsvermogen laten zien. Dassault Systèmes is weliswaar gespecialiseerd in de 3DEXPERIENCE-business, maar het kijken naar de America’s Cup finale was niet alleen voor ons een bijzondere ervaring, ook voor alle fans en de zeilwereld. Oracle Team USA is erin geslaagd om hun nieuwe visie voor de America’s Cup te realiseren.”

Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden:

Aanvullende informatie over de 3DEXPERIENCE oplossingen van Dassault Systèmes’ voor de marine & offshore industrie is te vinden op: http://www.3ds.com/marine

Image
Over Dassault Systèmes 
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.


Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans
Tel: +31 (0)6-53471777
E-mail: peter@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: