RWE besteedt werkplekbeheer uit aan T-Systems

Europese gas- en energieleverancier vraagt dienstverlening voor 40.000 werkplekken

Vianen, 3 oktober 2013RWE IT heeft T-Systems  opdracht gegeven om het werkplekbeheer voor de RWE-groep te verzorgen. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Onder de dienstverlening valt on-site gebruikersondersteuning en een centrale servicedesk. Vanaf februari 2014 gaat T-Systems de ondersteuning verzorgen voor 40.000 RWE-desktops in Europa. De toekenning van deze diensten aan T-Systems betekent voor de energieleverancier een verlaging van 30 procent op de operationele kosten op werkplekbeheer.

“We willen moderniseren en ons werkplekbeheer standaardiseren. Dit reduceert kosten en levert ons meer flexibiliteit bij onze toekomstige ‘business development’-activiteiten”, zegt Michael Neff, CIO bij RWE-groep. “We zijn er dan ook van overtuigd dat we in T-Systems een ervaren partner hebben gevonden.”

Over RWE
RWE is één van Europa’s vijf grootste elektriciteit- en gasleveranciers. Door onze expertise in olie-, gas- en kolenproductie; de opwekking van elektriciteit uit gas, kolen, kernenergie en hernieuwbare energie; handel in energie, alsmede elektriciteit- en gasdistributie en verkoop, is de RWE-groep actief binnen alle segmenten van de energy value chain. Ongeveer 70.000 medewerkers leveren op betrouwbare wijze elektriciteit aan meer dan 16 miljoen klanten en gas aan bijna 8 miljoen klanten tegen een eerlijke prijs. In het fiscale jaar 2012, genereerde RWE circa 53 miljard euro aan inkomsten.

Over RWE IT GmbH
RWE IT GmbH is de interne IT-dienstverlener van de RWE-groep. Het bedrijf richt zich op het aanpakken van de uitdagingen waarmee het internationale energiebedrijf te maken krijgt. RWE IT GmbH heeft ongeveer 2.600 medewerkers op verschillende locaties in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Polen, Tsjechië en Hongarije. De diensten variëren van individuele oplossingsmodules tot het leveren van complete strategieën. Kijk voor meer informatie op www.rwe-it.com

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: