WatchGuard Technologies maakt big data van IT-netwerkbeveiliging inzichtelijk

WatchGuard Dimension brengt grote hoeveelheden aan beveiligingsgegevens terug tot de essentieelste inzichten

Den Haag, 15 oktober 2013WatchGuard Technologies, introduceert WatchGuard Dimension: een nieuwe toepassing, waarmee organisaties meer inzicht krijgen in de actuele beveiliging van de enorme hoeveelheid data die hun IT-netwerken genereren. Netwerkbeveiligingsprofessionals worden namelijk dagelijks overspoeld met data en weten vaak niet hoe ze hierin prioriteiten moeten stellen.

WatchGuard Dimension maakt de beveiliging van publieke en private cloud-netwerken inzichtelijk. De ‘zero install‘-toepassing bestaat uit meerdere tools voor het inzichtelijk maken en rapporteren van IT-beveiligingsproblemen en trends. Aangetroffen kwetsbaarheden worden direct geïsoleerd. Hierdoor kunnen netwerkbeheerders sneller actie ondernemen en security policies uitvoeren.

De leverancier van oplossingen voor business security levert WatchGuard Dimension standaard mee met het Unified Threat Management (UTM)-platform. De toepassing is intuïtief opgebouwd en bestaat uit de onderstaande onderdelen:

  • Executive Dashboard: een ‘high-level’-overzicht van alle netwerkactiviteit. Het toont de belangrijkste gebruikers en gebeurtenissen op het netwerk en biedt een samenhangend overzicht van de meest actieve gebruikers en applicaties. Er kan eventueel worden ingezoomd op individuele loggegevens.
  • Samenvattende rapportages: hiermee kunnen gebruikers meer dan zeventig uitgebreide rapportages samenstellen. Het detailniveau van de rapportages verschilt, zodat ze geschikt zijn voor mensen op verschillende functieniveaus (directie, IT-manager, compliance officer, kleine zelfstandige). Meerdere rapportages voldoen aan de HIPAA- en PCI-certificeringsnormen. Netwerkexperts kunnen daarnaast rapportages inplannen, zodat ze op het juiste moment terechtkomen bij de relevante belanghebbenden binnen de organisatie.
  • Hiërarchische TreeMap: dit filtert het netwerkverkeer via visualisatie, zodat de allerbelangrijkste informatie over actieve gebruikers en verbindingen in één oogopslag duidelijk is. Ook toont het blokdiagram wie en wat de meeste bandbreedte gebruikt. Met behulp van draaitabellen, filters en drill-downs kan het netwerkverkeer nog verder in detail worden geanalyseerd. Het blokdiagram van WatchGuard Dimension heet FireWatch.
  • Global ThreatMap: hiermee krijgen gebruikers real-time inzicht in bedreigingen per regio. Een wereldkaart toont meervoudige, interactief aanpasbare projecties. De ingewonnen informatie is van essentieel belang bij het identificeren en afstemmen van beveiligingsoplossingen.

‘Overal ter wereld horen we van netwerkbeveiligingsexperts dat ze verdrinken in logbestanden vol met data’, zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux. ‘Het kost ze veel tijd om de belangrijkste gebeurtenissen op hun netwerken te achterhalen en er de juiste acties op te nemen.’

Uit recent onderzoek van SANS Institute blijkt dat slechts tien procent van de ondervraagden het gevoel had dat hun organisatie grote datasets kan analyseren op IT-beveiligingstrends. 77 procent van de respondenten verzamelt echter wel logbestanden en monitort de gegevens afkomstig van systemen en IT-beveiligingsapparatuur. ‘WatchGuard Dimension biedt de oplossing door rauwe netwerkdata met visualisatietechnologie om te zetten in bruikbare informatie’, aldus Van der Woude.

WatchGuard Dimension is beschikbaar met de nieuwste versie (11.8) van het XTM-securityplatform. In dit platform is ook een toepassing voor data loss prevention opgenomen, evenals een nieuwe web user interface die compatible is met mobiele apparaten. Tenslotte is de configuratiemogelijkheid voor VPN-verbindingen in XTM 11.8 uitgebreid.

Meer informatie over WatchGuard Dimension is hier te vinden.

Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar.

WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: