T-Systems een van de Europese leiders in IT end-user outsourcing services

Vianen, 7 november 2013 – Een vergelijking tussen Europese leveranciers van IT end-user outsourcing-diensten toont dat T-Systems een van de kopposities inneemt. In deze recente studie hebben marktonderzoekers van Gartner achttien leveranciers van de Europese markt voor end-user outsourcing-diensten vergeleken op de uitvoering en op hun strategische toekomstvisie voor deze dienstverlening.

Levering via cloud
T-Systems levert de diensten voor de ‘toekomstbestendige werkplek’ (Future Workplace) via de cloud en houdt de hardware strikt gescheiden van de applicaties. Hierdoor kan de ICT-dienstverlener haar end-user systemen flexibel en snel aanpassen aan de specifieke behoeften van de eindgebruiker. Daarnaast heeft de eindgebruiker altijd toegang tot dezelfde applicaties, user interfaces en documenten binnen alle relevante platforms en devices (PC’s, tablets smartphones, , etc.). Deze zijn allen beschikbaar vanaf diverse werkomgevingen (kantoor, thuis, mobiel).

Gebruikers hebben bovendien altijd online toegang tot de benodigde software, waaronder software van T-Systems en software van hun eigen organisaties. Aangezien ‘alles’ altijd via de cloud geleverd wordt, hoeft de eindapparatuur nu weinig meer te doen dan het tonen van data – ze zijn niet langer nodig voor de daadwerkelijke verwerking van gegevens.

Future Workplace
Traditioneel kon de IT-afdeling van een bedrijf pas een computer voor een medewerker inrichten, als zij die medewerker een specifieke rol hadden toebedeeld. De medewerker ontving vervolgens een vooropgezette software-omgeving, gebaseerd op die rol en functie. De Future Workplace zorgt voor veel meer flexibiliteit voor de eindgebruiker en de beheerders. De software-omgeving kan nu eenvoudig aangepast worden, als de rol van de medewerker verandert.

“We hebben de afgelopen tijd aanzienlijk geïnvesteerd in innovaties op het gebied van werkplekbeheer”, zegt Jerry Boezel, Managing Director bij T-Systems in Nederland. “Hierdoor kunnen we nu IT end-user systemen leveren, die zich automatisch aan de huidige rol van de gebruiker aanpast. Dit verhoogt de flexibiliteit en snelheid op dit vlak voor onze klanten enorm”.” Wij zijn dan ook blij om te zien dat Gartner in dit onderzoek T-Systems als leider voor IT end-user outsourcing services ziet.”

Snelheid en eenvoud voor de gebruikers
Het proces om een nieuwe software-omgeving voor de eindgebruiker op te zetten, duurde vroeger meerdere weken. Nu duurt het slechts enkele dagen, en binnenkort neemt het zelfs maar een paar minuten in beslag. “Het is ons doel om elke gebruiker in een organisatie binnen vijf minuten een volledig uitgerust end-user systeem te kunnen leveren”, voegt Boezel toe. “Gebruikers ervaren al de voordelen van andere speciale functionaliteiten: zo hebben zij bijvoorbeeld toegang tot een selfservice portal, waarin zij applicaties en diensten zelf eenvoudig aanvragen en in gebruik kunnen nemen. Hier is maar een enkele muisklik voor nodig.”

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl
 
Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: