T-Systems vecht tegen cyberaanvallen

ICT-dienstverlener focust op vroegtijdige detectie en ontwikkeling van nauwkeurige beveiligingsstrategieën

Vianen, 12 november 2013T-Systems en RSA, de beveiligingsafdeling van EMC, bundelen hun krachten om cyberaanvallen tegen te gaan. Met dit nieuwe partnership omtrent cyber security breidt T-Systems haar beveiligingsportfolio uit en kan het haar zakelijke klanten een breed scala aan security-oplossingen bieden: van consultancy en analyses tot een dynamische bescherming tegen cyberaanvallen.

T-Systems streeft daarbij naar een eerdere en meer accurate detectie van dreigingen. De combinatie van moderne IT security-oplossingen, expertise en toegang tot databronnen, zoals waarschuwings-systemen, maken het mogelijk om nieuwe veilige systemen voor zakelijke klanten te ontwikkelen.
 
Preventie, detectie en reactie
De twee bedrijven zullen hun gecombineerde expertise, met betrekking tot cyber security en de beveiliging van complexe IT-landschappen, inzetten om de systemen van hun zakelijke klanten te analyseren en hen daarover te adviseren. Het dienstenportfolio biedt dan ook een geavanceerde dienstverlening, inclusief analyses van individuele cyberrisico’s voor bedrijven en het adviseren van deze bedrijven over strategieën en relevante IT-architectuur.

Security experts werken daarbij samen om een operationeel systeem voor klanten te ontwikkelen, dat de IT-beveiliging van het bedrijf continu up-to-date houdt en dat dynamisch op aanvallen kan reageren. Deze next generation Security Operation Centers (SOC) combineren de laatste technologie met expertise van de cyberbeveiligingsspecialisten van T-Systems en RSA. Preventie, detectie en reactie zijn de drie speerpunten in dit procesmodel.

Business Unit
Het partnership met RSA helpt aanzienlijk bij de ontwikkeling van de Cyber Security Business Unit. Deze nieuwe business unit levert een diversiteit aan security-oplossingen aan klanten. “T-Systems neemt al een leidinggevende positie in op het gebied van IT Security. Dankzij het nieuwe partnership met RSA, kunnen we onze know-how complementeren en onze koppositie verder uitwerken”, zegt Reinhard Clemens, CEO bij T-Systems. “Gezamenlijk kunnen we ons nog sterker richten op het tegengaan van cyberaanvallen.”

Art Coviello, Executive Chairman bij RSA, voegt toe: “Onze samenwerking in Europa levert security professionals de mogelijkheid om de analyses en mechanismes voor risk control volledig te benutten. Dit helpt organisaties hun netwerken beter te beschermen tegen de gewiekste hackers van vandaag de dag.”

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl
 
Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: