CA Cloud Storage for System z maakt back-up naar Amazon S3 mogelijk

CA Technologies biedt mainframe-gebruikers drastische kostenverlaging

Utrecht, 5 december 2013CA Technologies heeft een innovatieve methode voor back-up en archivering ontwikkeld voor IBM mainframe-gebruikers. Hierbij maakt CA Technologies gebruik van enerzijds Amazon’s cloud storage (Simple Storage Service of Glacier) en anderzijds een storage appliance die voor naadloze integratie van cloud storage in een bestaande opslagarchitectuur zorgt. Deze aanpak maakt back-up en archivering mogelijk tegen zeer lage kosten.

Steeds meer data
“De almaar toenemende kosten voor opslag in datacenters is een belangrijk probleem voor onze System z-klanten. Zeker nu de hoeveelheden gegevens onder invloed van trends als Big Data en Business Analytics een ongekende groei doormaakt”, zegt Marcel den Hartog, Senior Marketing Strategist EMEA bij CA Technologies Mainframe Solutions. “CA Cloud Storage for System z biedt een innovatieve aanpak waarmee klanten niet alleen hun kosten voor back-up en archivering kunnen terugdringen, maar het is nu ook niet langer nodig om dure tape-robots of enterprise disks voor back-up en archivering in te zetten. Tegelijkertijd biedt back-up en archivering naar de cloud een ongekende flexibiliteit om snel en adequaat op vragen vanuit de business te reageren.”

S3 en appliance
De aanpak waarmee CA nu is uitgekomen, maakt gebruik van twee elementen: Amazon’s Simple Storage Service (S3) en een speciaal voor cloud storage ontwikkelde appliance. Deze laatste is ontwikkeld door Riverbed en heeft tot doel om cloud storage op een soepele en transparante manier in een bestaande storage-infrastructuur te integreren. De appliance zorgt er hierbij voor dat veel van de complexiteit om cloud en on-premise storage aan elkaar te koppelen, verborgen kan worden. S3 biedt de opslagruimte die nodig is om gearchiveerde data te kunnen plaatsen. Het is overigens ook mogelijk gebruik te maken van Amazon Glacier, een zeer goedkope opslagdienst. Hier kunnen bijvoorbeeld back-ups worden geplaatst. Nadeel – of beter gezegd: keerzijde – van de gekozen prijsstelling is dat het opvragen van data enkele uren in beslag kan nemen. Bij archivering van data kan dit echter uitstekend passen in de gekozen hiërarchie van opslagsystemen. Overigens behoeven IT-afdelingen zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van Amazon’s cloud storage-omgevingen. Deze kent volgens CA een beschikbaarheid van 99,999999999 procent.

CA Cloud Storage for System Z is ontworpen:

  • Om opslagkosten te verminderen door te profiteren van de voordelen die Amazon’s Simple Storage Service biedt, zoals ‘capacity on demand’ en een gereduceerde afhankelijkheid van opslagmedia.
  • Om zeer snel opgeslagen data te bereiken, op te slaan, op te halen en te herstellen.
  • Om datacenterrisico’s te verlagen door de data veilig en off-site op te slaan, waarbij te allen tijde wettelijke richtlijnen voor gegevensbewaring worden nageleefd.
  • Om naadloos te kunnen blijven samenwerken met huidige toepassingen die data opslaan en ophalen, zonder dat de programmatuur dient te worden aangepast.

Kijk voor meer info op www.ca.com/amazon.

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com 

Abonneer op CA Technologies
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/  
CA Cloud Commons www.cloudcommons.com  
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: