T-Systems biedt meerdere cloud-diensten aan vanaf één geïntegreerd platform

Geen onderbrekingen meer tijdens updates en onderhoud 

Vianen, 5 december 2013T-Systems gaat voor al haar cloud-oplossingen gebruikmaken van een geïntegreerd platform. Met het nieuwe Dynamic Cloud Platform (DCP) krijgen klanten toegang tot alle cloud-diensten, zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Collaboration-as-a-Service (CaaS) en Software-as-a-Service (SaaS). Dit maakt het eenvoudiger om bedrijfsprocessen en IT-infrastructuren te modelleren, standaardiseren en af te stemmen op de behoefte van zowel klanten als het management.

Het platform, dat als eerst in München en later in Houston (USA), Frankfurt en datacenters in de Azië-Pacific regio beschikbaar komt, biedt klanten enorme schaalbaarheid en flexibiliteit. Dankzij het Dynamic Cloud Platform kunnen klanten tevens meer capaciteit krijgen wanneer dat nodig is. Daarnaast is het combineren van verschillende cloud-diensten nu een stuk eenvoudiger. Taken en gegevens worden met het nieuwe platform dan ook op een gecontroleerde manier tussen de verschillende cloud-diensten uitgewisseld.

Hoge continuïteit
Klanten profiteren van de hoge mate van standaardisatie en geautomatiseerde processen. Nieuwe toepassingen kunnen voortaan binnen een paar uur of een paar dagen worden gelanceerd. De beschikbaarheid van de systemen neemt bovendien toe omdat er geen service-onderbreking meer nodig is om onderhoud op het platform uit te kunnen voeren. Alle componenten binnen de oplossing zijn meervoudig uitgevoerd en met hoge bandbreedtes onderling verbonden. Dit zorgt ervoor dat als individuele systemen uitvallen, andere systemen het automatisch overnemen. Indien nodig zelfs in een ander datacenter waarbij de door de klant gewenste data privacy (bijvoorbeeld hosting uitsluitend in de EU) in acht wordt genomen. T-Systems gaat alle toekomstige cloud-diensten op het nieuwe Dynamic Cloud Platform leveren.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: