Dassault Systèmes neemt Realtime Technology over

Marketing in het tijdperk van customer experiences 

Maarssen, 9 december 2013 Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), heeft een overnamecontract getekend waarmee zij 84 procent van Realtime Technology AG (RTT) (Ticker Symbol: R1T) in handen krijgen. Realtime Technology is een leverancier van professionele, hoge kwaliteit 3D-visualisatiesoftware, marketingoplossingen en daaraan gerelateerde services. Het bedrijf profiteert momenteel van de zich snel ontwikkelende markt voor marketingautomatisering.

DeltaGen softwaredivisie
De acquisitie van RTT, met het hoofdkantoor in München, omvat ook de softwaredivisie van het bedrijf, met de DeltaGen, PictureBook, POS Configurator en andere marketingoplossingen. Verder maken de marketing consultancy services en intuïtieve Bunkspeed rendering software deel uit van de overeenkomst. RTT levert onder andere software en diensten aan: Hugo Boss, adidas, Airbus, Audi, BMW, Daimler, Electrolux, Eurocopter, Ferrari, General Motors, Harley-Davidson, Nissan, Porsche, The North Face, Toyota and Volkswagen.

Digitale assets exploiteren
“Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan het volledig kunnen exploiteren van hun digitale assets, om van marketing en verkoop ultieme customer experiences te maken”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes. “De mensen van RTT beschikken over het bijzondere talent om innovatieve oplossingen te leveren aan hun klanten”.

Integratie van 3D-ontwerp met marketing en verkoop
“In de huidige ‘experience’-economie hebben grote merken behoefte aan het naadloos integreren van 3D-ontwerpen met marketing- en verkoopapplicaties. Daarmee is het mogelijk hun boodschap met een grote impact over alle kanalen te communiceren”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President, Industry & Marketing van Dassault Systèmes. “Wij waarderen de software en services die RTT aan onze 3DEXPERIENCE-strategie toevoegt, omdat 3D-marketing, interactieve films en catalogusapplicaties het verschil gaan uitmaken voor het succes van marketeers in het ‘experience’-tijdperk.”

3DEXPERIENCE
“De 3DEXPERIENCE-strategie van Dassault Systèmes past perfect bij RTT, omdat beide bedrijven geloven in de grote waarde die 3D-media vertegenwoordigt”, zegt Ludwig Fuchs, Co-founder & CEO, van RTT. “Dassault Systèmes heeft de industrie op zijn kop gezet met 3D-ontwerpen en heeft deze expertise verder doorontwikkeld tot de huidige 3DEXPERIENCE. Met de toevoeging van onze software en services bereiken we een mijlpaal voor industriële business-transformatie. Bernard en ik hebben dezelfde visie: een 3DEXPERIENCE begint en eindigt bij de klant en die evolutie gaan wij samen verder invullen.”

Aanvullende informatie
De overnameprijs voor RTT wordt door Dassault Systèmes contant betaald. Het voltooien van deze transactie is aan regelgeving onderhevig, waaronder de goedkeuring door mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk. Verder heeft Dassault Systèmes aangegeven de intentie te hebben om de komende dagen voor veertig euro per aandeel het volledige aandelenkapitaal te willen overnemen. Op de website http://www.3ds.com/investors/ is voor aanvullende informatie een conference call over deze overname te beluisteren.

Audi City

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 170.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of haar dochterondernemingen in de VS en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans
T: +31 (0)6-53471777
E: peter@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: