T-Systems treedt toe tot Microsoft Cloud OS Network

Microsoft cloud-portfolio beschikbaar via Europese datacenters van T-Systems

Vianen, 13 december 2013T-Systems en Microsoft gaan nauw samenwerken op het gebied van cloud computing. Hierdoor is T-Systems nu nog beter in staat om hybride cloud-diensten aan te bieden. De samenwerking is gericht op het ondersteunen van grote Europese opdrachtgevers. Zij hechten veel waarde aan een uitstekende bescherming van data, die via deze cloud-diensten wordt gegenereerd en opgeslagen.

Europese ondernemingen kunnen nu gebruikmaken van Microsoft’s cloud-producten vanuit de veilige datacenters van T-Systems in Duitsland. T-Systems biedt al cloud-diensten voor Europese MKB-bedrijven op basis van het Microsoft-platform.

Combinatie private en publieke cloud
Bij een hybride-aanpak worden private en publieke cloud-diensten met elkaar gecombineerd. Hierdoor kunnen bedrijven heel gemakkelijk gegevens verplaatsen van een publieke cloud-omgeving naar de veilige private cloud-omgeving van T-Systems en andersom. IT-afdelingen beslissen voortaan op ieder gewenst moment welke data zij willen overbrengen naar de private cloud. De datacenters van T-Systems in Duitsland vallen onder de zeer strenge Duitse wetgeving op het gebied van gegevensbescherming en compliancy. De combinatie van publieke en private cloud-diensten biedt bedrijven het voordeel dat ze hun IT kunnen inrichten met een ideale combinatie van flexibiliteit, veiligheid en beschikbaarheid.

“T-Systems zet met deze overeenkomst een belangrijke nieuwe stap in het aanbieden van veilige hybride cloud-diensten en partnering met industrieleiders”, zegt Jerry Boezel, managing director van T-Systems Nederland. “Nu kunnen wij onze organisaties van MKB tot grootzakelijke ondernemingen en instellingen geheel nieuwe opties bieden op het gebied van infrastructuur, collaboration en Big Data. Deze zijn gebaseerd op krachtige Microsoft-oplossingen met alle voordelen van het cloud-model en T-Systems’ uitgebreide ervaring in veilige cloud-diensten. Zo kunnen wij samen klanten van een geheel nieuwe generatie IT-diensten voorzien.”

Het Microsoft Cloud Platform biedt oplossingen voor zowel enterprise datacenters, service providers als Microsoft’s Windows Azure-platform. Het is gebaseerd op Windows Server 2012 R2 met Hyper-V, System Center 2012 R2 en Windows Azure.

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 52.700 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2012 genereerde T-Systems circa 10 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op http://www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 133 miljoen mobiele klanten, ongeveer 32 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2013). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 230.000 werknemers. In het boekjaar 2012 realiseerde de Groep 58,2 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2012).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: