Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD

Onderzoek van CA Technologies toont bezorgdheid over consistente user experience op verschillende apparaten

Utrecht, 16 januari 2014 – Een succesvolle inzet van Enterprise Mobility gaat verder dan het ondersteunen van Bring-Your-Own-Device (BYOD). Het vereist immers specifieke strategieën gericht op gebalanceerd klantcontact, IT en de behoefte van medewerkers. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Enterprise Mobility – It’s all about the apps’, dat in opdracht van CA Technologies door Vanson Bourne is uitgevoerd.

Verbeterde business
42 procent van de Nederlandse respondenten is van mening dat zij meer zouden moeten doen met mobility. Organisaties die succesvol bleken met hun mobiliteitsinitiatieven ervaren namelijk een hogere klanttevredenheid, betere productiviteit van medewerkers, hogere omzet en een toename van het aantal klanten die gebruikmaken van de software en diensten van de organisatie.

De resultaten tonen daarnaast aan dat Nederlandse bedrijven wel de voordelen van mobility kennen, maar zich zorgen maken over het creëren van een consistente user experience binnen apparaten, overbudgetten, security, integratie en management. Zij zien deze punten dan ook als de grootste obstakels om een mobility-strategie in te zetten.

Het onderzoek toont een aantal specifieke bevindingen:

Now it’s all about the apps: de traditionele focus van IT lag bij de Nederlandse bedrijven eerder op de apparaten, maar de echte mogelijkheden en kansen liggen bij mobiele apps.

  • 76 procent van de bedrijven selecteerde mobiele apps voor klanten en medewerkers als hun eerste prioriteit (versus 24 procent voor interne BYOD en het beheren van apparaten van medewerkers). Nederland en Italië scoorden het hoogst in Europa op dit gebied.

It’s also all about the customer: de focus van IT mobility begon met BYOD en met het tevreden stellen van medewerkers. Nu moeten bedrijven ook rekening houden met de wensen van de klant. IT moet zich daarom focussen op beide.

  • De belangrijkste reden om een mobility-strategie in te zetten in Nederland is om aan de vraag van klanten te voldoen (40 procent). Andere redenen zijn om de beveiliging van mobiele toegang tot data en applicaties te verbeteren (36 procent) en om de toegang van werknemers tot de infrastructuur van het bedrijf via mobiele apparaten te formaliseren (35 procent).

Obstakels in het implementeren van mobility zijn integratie, security en testing.

  • 25 procent ziet het als een uitdaging om mobiele apps te integreren met de huidige systemen en processen van de organisatie – Nederland heeft het hoogste percentage in Europa.
  • 24 procent van de bedrijven noemde uitdagingen op het gebied van security en privacy hun grootste zorg – niet alleen om de apparaten te beveiligen, maar ook de apps.
  • 24 procent ziet het als een uitdaging om apps te testen en te beheren.

Hoewel uitdagingen blijven bestaan, zien organisaties wel al de voordelen van het implementeren van een mobility-strategie.

  • 85 procent ervaart al of verwacht nog een toegenomen klanttevredenheid.
  • 69 procent ervaart al of verwacht nog een toegenomen gebruik van software en diensten van het bedrijf door hun klanten. Daarnaast zien zij dat de werknemersproductiviteit toeneemt en besparen zij kosten op BYOD-programma’s.

“Vandaag de dag staan CIO’s onder enorme druk om het snelle tempo waarin technologie verandert en evolueert, bij te benen. Mobility verhoogt daarnaast de complexiteit aanzienlijk van de IT die nodig is voor zowel interne gebruikers als voor de klantgerichte systemen”, zegt Marco van Lieverloo, Country Manager bij CA Technologies in Nederland. “Het brengt immers diverse risico’s met zich mee als organisaties niet over een overkoepelende strategie voor Enterprise Mobility beschikken. Zonder een dergelijke strategie kunnen organisaties mogelijk niet voldoen aan essentiële regelgeving, kan zij bedrijfsinformatie onbedoeld verspreiden of loopt het bedrijf reputatieschade op door een slechte aankoopervaring via een mobiel apparaat.”

Voor het onderzoek zijn 1.300 IT-beslissingsnemers wereldwijd (waaronder 650 respondenten uit 13 Europese landen) ondervraagd. Kijk hier voor alle resultaten van het onderzoek ‘Enterprise Mobility – It’s all about the apps’.

Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op http://www.ca.com

Abonneer op CA Technologies
CA-persberichten http://www.ca.com/us/rss/
CA Cloud Commons http://www.cloudcommons.com
CA YouTube Channel http://www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts http://www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: