Schneider Electric in top 10 van meest duurzame bedrijven ter wereld

Hoofddorp, 24 januari 2014 – Tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos is Schneider Electric voor het derde achtereenvolgende jaar terecht gekomen in de top 100 van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De ranglijst is opgesteld door Corporate Knights. Dit jaar belandde het concern voor het eerst in de top tien. Binnen de sector Industrie & Capital Goods is Schneider Electric koploper.

De ranglijst ‘100 meest duurzame bedrijven ter wereld’ is een initiatief van Corporate Knights, een Canadees magazine voor schoon kapitaal. De lijst bestaat uit de 100 best presterende aandelen, gebaseerd op een aantal sector-specifieke duurzame maatstaven. De initiatiefnemers verzamelen data voor het project via Bloomberg. Ook leveren de 350 bedrijven, die op de shortlist terechtkomen, zelf gegevens aan.

‘Schneider Electric zet wederom een stap in deze wereldwijde ranglijst van duurzame bedrijven’, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur Schneider Electric. ‘Deze tiende plaats en een koppositie in onze sector zijn een sterke stimulans en aanmoediging om onze betrokkenheid bij dit onderwerp nog meer te versterken.’

Planet & Society Barometer
Sinds 2005 gebruikt Schneider Electric de Planet & Society Barometer om de voortgang van het duurzaamheidsprogramma te meten en te publiceren. De Planet & Society Barometer bestaat uit 14 indicatoren binnen drie aandachtsgebieden van de duurzaamheidsstrategie van het concern: economie, milieu en gemeenschap. Dit instrument stelt Schneider Electric in staat de duurzame ontwikkeling binnen het bedrijf te evalueren en te delen met betrokken partijen. Schneider Electric voert een actieve strategie op duurzaamheidsindexen zoals het Carbon Disclosure Project en de Dow Jones Sustainability Index, evenals op de jaarlijkse ranglijst van Corporate Knights.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: