CA Technologies en Facebook werken samen aan datacentermanagement

CA DCIM helpt met verbeteringen in de energievoorziening in een van de meest veeleisende IT-omgevingen ter wereld

Utrecht, 30 januari 2014 – Facebook Inc. maakt gebruik van CA DCIM (CA Data Center Infrastructure Management) van CA Technologies. Het internetbedrijf hanteert deze software om miljoenen energie-gerelateerde data van IT-bronnen uit haar datacenters bijeen te brengen en zodoende het energieverbruik terug te dringen. Daarnaast kunnen zij hierdoor de energievoorziening efficiënter inrichten.

Keuze
Facebook heeft een aantal DCIM-leveranciers onderworpen aan een intensief evaluatieproces. CA Technologies was één van de twaalf leveranciers die werd overwogen en een proof-of-concept heeft voltooid. Dit werd gevolgd door een uitgebreid proefproject in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9000 vierkante meter. Na voltooiing van het proefproject werkten Facebook en CA samen aan een maatoplossing voor de energiebehoeften van DCIM’s voor nu en in de toekomst. Hierbij werd rekening gehouden met technologische innovatie en het vermogen van CA Technologies om snel en schaalbaar werk te leveren. Tot slot werkten de twee bedrijven samen om de zakelijke doelstellingen van Facebook aan te passen en af te stemmen.

Optimaliseren infrastructuur
“Onze missie is om de wereld te verbinden en de eigen IT-infrastructuur speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie”, zegt Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook. “Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor.”

“Elke dag weer maken 728 miljoen mensen gebruik van Facebook en de verwachtingen rond de kwaliteit van de dienst, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid zijn extreem hoog”, zegt Terrence Clark, senior VP Infrastructure Management bij CA Technologies. “Hierdoor worden aanzienlijke eisen gesteld aan de IT-infrastructuur, met weinig ruimte voor fouten of kostbare inefficiëntie. De IT- en faciliteitenteams van Facebook beschouwen het dan ook als een topprioriteit om zoveel mogelijk te weten te komen over het energiegebruik en de koeling. En tevens om uit te vinden waar potentiële problemen kunnen schuilen in de systemen en waar mogelijkheden liggen voor kostenbesparingen.”

Overzicht
De IT-afdeling van Facebook kan deze energiegegevens nu in hun bredere DCIM-systeem opnemen voor een nog vollediger beeld van de totale status van het systeem. Daarnaast kunnen zij alle gegevens tegelijkertijd analyseren. Hierdoor kan Facebook beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van efficiëntie en het verlagen van kosten, terwijl zij tevens een naadloze beleving bieden aan de klant en nieuwe mogelijkheden scheppen voor innovatie.

CA DCIM biedt hen dan ook een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter. Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie van CA DCIM tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Schermafbeelding 2014-01-31 om 09.11.37Over CA Technologies 
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op http://www.ca.com

Abonneer op CA Technologies
CA-persberichten http://www.ca.com/us/rss/
CA Cloud Commons http://www.cloudcommons.com
CA YouTube Channel http://www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts http://www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: