Dassault Systèmes rapporteert resultaten 2013 na marktuitbreiding en introductie cloud-aanbod

Maarssen, 12 februari 2014 – 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het vierde kwartaal en het boekjaar 2013 bekendgemaakt. In het vierde kwartaal van 2013 verkocht dit softwarebedrijf vijf procent meer SolidWorks-licenties en waren China en India snelgroeiende markten met percentages tot veertien procent. Verder versterkte Dassault Systèmes haar aanbod met de software voor productiemanagement van Apriso en digitale marketing van RTT. De totale omzet in het vierde kwartaal bedroeg € 565,4 miljoen, een toename van vijf procent gecorrigeerd naar constante valuta. In het gehele boekjaar 2013 is een omzet van € 2,066 miljard gerealiseerd, ook vijf procent meer dan het jaar ervoor (gerekend in constante valuta). In 2013 zijn er 19.500 nieuwe klanten bijgekomen.

Toegevoegde waarde 3DEXPERIENCES
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Amper twee jaar na de aankondiging dat wij gaan inzetten op de mogelijkheden om hèt 3DEXPERIENCE-bedrijf te worden, bieden onze industriegerichte oplossingen al een belangrijke toegevoegde waarde voor onze klanten en hun eindgebruikers. Bijvoorbeeld bij MeadWestvaco, een leverancier van verpakkingsoplossingen voor diverse A-merkfabrikanten. Zij gebruiken zes van onze industriegerichte 3DEXPERIENCES om de ‘time-to-market’ voor klanten te verkorten. Die toegevoegde waarde van onze 3DEXPERIENCES zijn voor een aantal van onze grootste klanten aanleiding om over te stappen naar de V6-architectuur, als centrale uniforme informatiebron voor alle wereldwijde operaties, zoals momenteel bij Renault.”

Marktuitbreiding
“Ook vanuit het medio 2013 gelanceerde 3DEXPERIENCE ‘Lighthouse Program’ wordt de toegevoegde waarde van samenwerken via het 3DEXPERIENCE-platform bevestigd”, vervolgt Charlès. “Bedrijven uit verschillende industrieën en van uiteenlopende grootte, werkend via de cloud of vanuit de eigen locaties, bevestigen allemaal de onderscheidende toegevoegde waarde van ons businessplatform. Dit platform is gericht op sociale productinnovatie in het huidige experience-tijdperk. Om ook in de life sciences-markt en andere industrieën die met recepten werken, onderscheidende toegevoegde waarde te kunnen leveren, gaan wij Accelrys overnemen. Die acquisitie past goed bij ons doel om producten meer te laten aansluiten bij de natuur en het leven. Later dit jaar gaan wij onze eerste ‘bio-intelligence’-oplossing voor de farmaceutische industrie introduceren. Daar is ruim vijf jaar R&D-werk met marktleidende bedrijven aan vooraf gegaan.”

Meer informatie over de resultaten van het vierde kwartaal en heel 2013 is te vinden op:
http://www.3ds.com/investors/earnings/earnings-details/fiscal-year-2013-quarter-4-and-full-year-2013/

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.

Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: