Sotsji gaat mobiel

Deze Olympische Spelen in Sotsji zijn nu al de meest gedenkwaardige spelen ooit. Zo zijn het de duurste spelen aller tijden, doen de meeste sporters ooit mee, en speelt mobility een belangrijke rol. Je hoeft namelijk niets te missen dankzij het grote aantal applicaties die je op de hoogte houden van alle wedstrijden. Maar die je ook een impressie van de sfeer in het Olympische dorp geven. De mobiele strategie zorgt ervoor dat fans de volledige Olympische ervaring thuis (of op het werk) kunnen meemaken. Wat zijn de leukste apps om te gebruiken?

De medaillespiegel
Er zijn veel apps, maar uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen. Als Nederlander moet je toch op de hoogte zijn van de medailles die we winnen, zeker na het huidige succes van de schaatsers. Gebruik daarom de officiële Sotsji 2014 results app. De app geeft inzicht in alle details van het evenement, toont de medailletelling, geeft het schema van concurrenten weer en het verzendt alerts met het laatste nieuws.

WOW
Samsung heeft de app Wireless Olympic Works (WOW) app ontwikkeld. Als fan kun je de app aanpassen naar je eigen informatiebehoefte. Je kunt zelf beslissen welke updates je wilt ontvangen. Of het nu gaat om het winnen of uitreiken van de medailles. Of om memorabele momenten, zoals Ireen Wüst die president Poetin omhelst of onze koning die uit zijn dak gaat bij het schaatsen. Daarnaast is het bijzonder dat je ook aanmoedigingen en felicitaties kunt geven aan atleten en landen.

De WOW-app maakt het eenvoudig om berichten te verspreiden via sociale netwerken en via andere WOW-gebruikers. Sociale media vervult sowieso een belangrijke rol tijdens deze spelen. Denk hierbij aan de selfie van Sven Kramer tijdens zijn huldiging. De foto is meer dan 1.500 keer geretweet en kreeg 250.000 likes tijdens de eerste twee dagen na het winnen van de medaille. Hiermee scoort hij een bereik van 3,5 miljoen mensen.

Weet je heel weinig van de Olympische Spelen af? Geen probleem, dankzij de app kun je alles te weten komen over alle vijftien sporten die worden beoefend in Sotsji.

Gids
Wanneer je het geluk hebt om rond te lopen in Sotsji dan is het downloaden van de Sotsji 2014 Guide erg handig. Het is een complete mobiele gids van de Olympische en de Paralympische Winterspelen. Je kunt er toegangskaarten mee kopen, de reis naar Sotsji mee plannen, een interactieve map vinden voor navigatie, alles delen met vrienden en op de hoogte blijven van wat er gebeurt tijdens het event. Bovendien kunnen je er ook uitstapjes mee plannen.

Nederlands team
Naast de buitenlandse apps, is ook de app TeamNL van NOC-NSF beschikbaar. Je kunt achtergrondinformatie vinden van de gehele Nederlandse delegatie tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. De app biedt uitgebreide informatie over onze eigen sporters, hun programma en de medailles die ze behalen. Je krijgt ook automatisch reminders zodat je de wedstrijden niet kunt vergeten. Dankzij een gepersonaliseerde fan wall kun je jouw favoriet kenbaar maken en de sporters aanmoedigen.

Google
Google speelt met overzichtelijke visualisaties ten slotte ook actueel in op de Olympische Spelen. Tijdens de openingsdag had Google een aangepast logo waarmee de zoekmachine aantoonde volledig voorbereid te zijn op de meest mobiele winterspelen ooit. Als je in Google zoekt naar de Olympische Spelen, is het eerste resultaat een duidelijke real-time evenementenkalender. Tijdens een wedstrijd kan direct de tussenstand worden bekeken door op de competitie te klikken. Ook een actuele medaillespiegel ontbreekt niet.

Ook al is Amsterdam 3436 kilometer van Sotsji vandaan, de apps en Google zorgen ervoor dat je het Olympische gevoel kunt beleven alsof je er bij bent. Beleef zelf de eerste mobiele Olympisch Spelen!

Infographic Sjotsji

 

Ingeborg van Beusekom

Sr. Marketing Communications Manager & PR bij SAP Nederland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: