Schneider Electric beschermt virtuele machines tegen stroomuitval

PowerChute Network Shutdown Software uitgebreid met ondersteuning voor virtuele omgevingen

Hoofddorp, 17 februari 2014 – Voor zakelijk succes zijn bedrijven meer dan ooit afhankelijk van data. Om de beschikbaarheid van die bedrijfskritische data te garanderen, volstaat het echter al lang niet meer om alleen de fysieke servers te beschermen. Als de IT-infrastructuur is gevirtualiseerd, moeten ook de virtuele machines worden beschermd tegen bijvoorbeeld stroomuitval.

Om bedrijfskritische systemen optimaal te beschermen tegen stroomuitval, heeft Schneider Electric zijn PowerChute Network Shutdown-software voor het uitschakelen van IT-apparatuur uitgebreid met ondersteuning voor virtuele, geclusterde omgevingen. Samen met de Uninterruptible Power Supply (UPS) Network Management Card van APC by Schneider Electric zorgt versie 3.1 van PowerChute Network Shutdown voor een continue beschikbaarheid van de virtuele infrastructuur.

“Hoewel virtualisatie het IT-landschap heeft veranderd, blijft de noodzaak om de IT-infrastructuur te beschermen tegen een stroomstoring onveranderd”, zegt Paul Bron, Vice President bij Schneider Electric’s IT Business. “PowerChute Network Shutdown v3.1 brengt virtuele machines tijdens een downtime in veiligheid. IT-managers hebben hierdoor de tijd om na te gaan waar het probleem zit, zodat zij kunnen zorgen voor een oplossing.”
 
Automatisch migreren
PowerChute Network Shutdown v3.1 kan virtuele machines die worden getroffen door een onderbreking in de stroomvoorziening volledig automatisch migreren naar een host die geen hinder ondervindt van de storing. PowerChute kan deze migratie uitvoeren zonder de aanwezigheid van migratietechnologieën zoals Distributed Resource Scheduler (DRS).

Als het niet mogelijk is om virtuele systemen te verplaatsen, zorgt de software van Schneider Electric ervoor dat systemen correct worden afgesloten. Hierdoor wordt verlies of corruptie van de data en schade aan de apparatuur voorkomen. Dit was voorheen alleen mogelijk met op maat gemaakte scripts.

Volledige ondersteuning VMware en Hyper-V
Standaard ondersteunt PowerChute Network Shutdown de meest recente versies van virtualisatieplatformen zoals VMware vSphere 5.5 en Microsoft Hyper-V Server 2012 v1 R2. De platformen zijn ook naast elkaar te gebruiken. Via een eenvoudige installatiewizard zorgt PowerChute Network Shutdown v3.1 voor een naadloze configuratie en bescherming van virtuele machines.

Door de VMware Ready-certificering zijn VMware-gebruikers van PowerChute Network Shutdown v3.1 verzekerd van een eenvoudige installatie en een groot gebruiksgemak. Voor de installatie kunnen gebruikers binnen VMware-omgevingen kiezen voor het installeren van de oplossing als een virtuele appliance. Een ‘Virtual Cluster View’-dashboard geeft op één scherm een grafische weergave van het virtuele cluster en de opstelling van de UPS. Deze gebruikersinterface kan met behulp van de nieuwe PowerChute vCenter Plugin ook worden benaderd via de vSphere Client. Met vApps kan het afsluiten en herstarten van virtuele machines worden geconfigureerd.

Beschikbaarheid
PowerChute Network Shutdown v3.1 is per direct gratis te downloaden via de APC by Schneider Electric-productwebsite. Daarnaast wordt de software geleverd bij de UPS Network Management Cards van Schneider Electric. Gebruikers kunnen de software ook als virtuele appliance downloaden via de VMware Solution Exchange, https://solutionexchange.vmware.com/store.

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: