De leukste inhakers op Valentijnsdag

Tegenwoordig ontkom je, mede dankzij Social Media, niet meer aan alle Valentijnsdag-commercie. Op Facebook, Twitter en zelfs LinkedIn kom je genoeg afgezaagde reminders tegen. Maar gelukkig zijn er ook merken die willen opvallen en hier op een leuke manier op inhaken.

Zo had de website mooiwatbloemendoen.nl bedacht op verschillende plekken in Parijs en Amsterdam emergency cases op te hangen. In deze doosjes zat een roos die eruit kon worden gehaald door het cellofaan te breken. Uiteraard konden mensen hier een foto van delen via Facebook en Twitter. Bij de Bijenkorf konden vrijgezellen een free hug ontvangen van speciale Valentine boys. Maar ook de NS, Nationale Nederlanden en APM Terminals hadden een sterke inhaker op Social Media afgelopen vrijdag. De Facebook-status van APM werd zelfs maar liefst 101 keer gedeeld op Facebook en 15 keer geretweet.

APM TerminalsNNNS

Dit is natuurlijk niets vergeleken bij de grote merken zoals Heineken en KLM, maar die hebben dan ook een stuk meer volgers.

KLMHeineken

Door in te spelen op deze actualiteit kun je als bedrijf goed je core business benadrukken, mits je dit uiteraard op de juiste manier doet. Voorheen waren het vooral de grote bedrijven die aan newsjacking deden, maar tegenwoordig proberen ook kleinere merken hier een slaatje uit te slaan. Er is namelijk geen groot budget voor nodig en via Social Media kun je snel veel mensen bereiken. Belangrijk is echter wel dat je snel en origineel bent en dat het relevant is voor je eigen merk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: