Dassault Systèmes gaat Accelrys overnemen

Wetenschappelijke innovatie in het EXPERIENCE-tijdperk

Maarssen, 19 februari 2014 – 3D-experience specialist Dassault Systèmes (Euronext Parijs: #13065, DSY.PA) heeft bekendgemaakt Accelrys Inc. (NASDAQ: ACCL) te gaan overnemen. Accelrys is de marktleidende leverancier van lifecycle managementsoftware voor wetenschappelijke innovatie in de chemie, biologie en op het gebied van materialen. Op basis van de overeenkomst tussen beide bedrijven heeft Dassault Systèmes een contant bod uitgebracht van $ 12,50 per aandeel, zonder dividend, waardoor de totale waarde van Accelrys op circa $ 750 miljoen uitkomt. Dassault Systèmes is van plan om alle aandelen te verwerven. Aandelen die niet tijdens de tenderperiode worden aangeboden, zijn nadien alsnog via een aandelenruil in te wisselen. 

Wetenschappelijke innovatie
De samenwerking met Accelrys versterkt Dassault Systèmes oplossing voor moleculaire chemie, vanaf het eerste onderzoek, tot en met de productie en het beheer van alle bijbehorende regelgeving. Die functionaliteit is zowel van toepassing op de life sciences markt, als consumentenproducten, high-tech, energie en complexe productieprocessen. “Wij hebben dezelfde passie voor wetenschappelijke innovatie als Max Carnecchia en zijn team”, zegt Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes. “Samen kunnen wij de waardevolle assets van Accelrys benutten voor het leveren van een unieke wetenschappelijke PLM-oplossing. De wereld vraagt om een andere visie op duurzaamheid, waarin chemische materialen en biologie bij elkaar komen. Met de virtuele werelden die wij mogelijk maken, kunnen klanten hun producten beter harmoniseren met de natuur en het leven, vanaf het eerste idee tot en met de consumentenbeleving.

Versnellen marktontwikkeling
“Deze samenwerking biedt Accelrys een unieke kans op snellere marktontwikkeling door gebruik te maken van Dassault Systèmes PLM-platform en 30 jaar ervaring in het verbeteren van industriële processen”, zegt Max Carnecchia, President en CEO van Accelrys. “Gezien onze beide gepassioneerde en talentvolle teams, ben ik ervan overtuigd dat de toevoeging van Accelrys aan Dassault Systèmes onze klanten transformationele toegevoegde waarde oplevert. Die bestaat uit de combinatie van wetenschappelijk onderbouwde innovatie en product lifecycle management”. Accelrys heeft zo’n 2.000 klanten, waaronder een groot aantal Fortune 500-bedrijven, die toonaangevend zijn in de farmacie/biotech, consumentenproducten en chemie. Voorbeelden daarvan zijn: Sanofi, Pfizer, GSK, AstraZeneca, Du Pont, Shell, BASF, P&G, Unilever en L’Oréal.

Het bestuur van Accelrys heeft deze overname unaniem goedgekeurd. De transactie wordt waarschijnlijk tijdens het 2de kwartaal van 2014 afgerond, afhankelijk van wanneer de meerderheid van Accelrys aandelen zijn aangeboden en het voldoen aan alle regelgeving en bijbehorende condities. Foros heeft Dassault Systèmes op financieel gebied geadviseerd en Cravath, Swaine & Moore LLP voor juridische zaken. Accelrys is begeleid door respectievelijk Morgan Stanley & Co LLC op financieel gebied en Paul Hastings LLP voor het juridische advies.

Belangrijke informatie:
Het aanbod zoals beschreven in dit bericht is nog niet officieel uitgebracht. Dit is dan ook geen aanbod of koopadvies voor de Accelrys aandelen. Dassault Systèmes zal haar aanbod conform de richtlijnen van de United States Securities en Exchange Commision (de ‘SEC’) indienen en onder de aandacht van alle aandeelhouders brengen. De Accelrys aandeelhouders worden geadviseerd alle bij de SEC ingediende documenten zorgvuldig te lezen, omdat daarin belangrijke informatie staat die zij horen te weten alvorens hun aandelen aan te bieden. Deze documenten zijn kosteloos beschikbaar via de SEC-website (http://www.sec.gov), of via een verzoek aan Dassault Systèmes op het adres: 10 rue Marcel Dassault, CS 40501, 78946 Vélizy-Villacoublay, Cedex, Frankrijk, of aan Accelrys, 5005 Wateridge Vista Drive, San Diego, CA 92121 in de Verenigde Staten. 

Dit bericht bevat toekomstgerichte uitspraken, die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren, waarvan er veel buiten de invloedsfeer van Dassault Systèmes en Accelrys liggen. Omdat deze invloeden moeilijk te voorspellen zijn kunnen ze de verwachte toekomstige resultaten substantieel veranderen. Hoewel Dassault Systèmes en Accelrys van mening zijn dat hun veronderstellingen en schattingen aannemelijk zijn, kunnen zij geen garantie geven dat alle aannames en verwachtingen werkelijkheid worden. Tot de niet beïnvloedbare factoren behoren veranderingen in de totale economische situatie en onverwachte overheidsmaatregelen en nieuwe regelgeving. Alle bekende, onbekende en onzekere factoren kunnen ertoe leiden dat de groepsresultaten of waardering aanzienlijk afwijken van de huidige verwachtingen. Dassault Systèmes en Accelrys zijn niet verplicht om de toekomstgerichte uitspraken en verwachtingen in dit persbericht te actualiseren naar aanleiding van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen. 

Over Dassault Systèmes 
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen. 

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/ 

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Over Accelrys 
Accelrys is een marktleidende leverancier van lifecycle managementsoftware voor bedrijven en organisaties die zich met wetenschappelijke innovatie willen onderscheiden. Het Accelrys Enterprise Platform biedt een breed en flexibel inzetbaar wetenschappelijk fundament voor het optimaliseren en integreren van een diversiteit aan wetenschappen en experimentele processen. Gericht op de informatiebehoeften in R&D, QA/QC en productiefasen van productontwikkeling. Accelrys biedt functionaliteit voor het managen van wetenschappelijke data, modelleren en simuleren, onderzoek- en laboratoriuminformatie, kwaliteitsmanagement, omgevingsgezondheid en –veiligheid en operationele intelligentie, voor klanten in markten gestuurd door de wetenschap. Met de Accelrys technologie kunnen wetenschappelijke innovators op onderscheidende wijze informatie raadplegen, organiseren, analyseren en delen, binnen hun R&D, laboratorium- en productieomgeving. Daarmee verkorten zij de innovatiecyclus en verbeteren ze de productiviteit en compliancy, met als resultaat snellere productontwikkeling tegen lagere kosten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: