Dassault Systèmes introduceert Release 2014x van 3DEXPERIENCE-platform, in licentievorm en via de cloud

Klanten benutten sociale samenwerkingsmogelijkheden om marketing te verbinden met productontwerp en sales

Maarssen, 24 februari 2014 – Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE Company, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert Release 2014x van het 3DEXPERIENCE-platform. Dit softwareplatform bevat industriegerichte oplossingen voor twaalf markten, te gebruiken via de cloud of als licenties binnen het eigen bedrijf. De markten waarin het bedrijf actief is, variëren van de luchtvaartindustrie tot de financiële dienstverlening, met in de Benelux een accent op de maakindustrie, hightech, life sciences en energiesector. De eerste klanten die deze nieuwe release al enige maanden hebben gebruikt, noemen de gebruikerservaring intuïtief. Tevens vinden zij de cloud-gebaseerde sociale samenwerkingsmogelijkheden een verrijking voor hun business.

Industry Solution Experiences
Release 2014x van het 3DEXPERIENCE-platform is vanaf nu voor alle klanten beschikbaar. Het bevat maar liefst 41 Industry Solution Experiences voor 183 processen. Dassault Systèmes integreert hierin alle oplossingen voor twaalf verticale markten om klanten wereldwijd met supply chain partners te laten samenwerken. Het cloud-aanbod bestaat uit veertien Industry Solution Experiences voor ruim zestig processen en voor bedrijven van elke omvang. Een lijst met alle Release 2014x mogelijkheden in licentievorm en via de cloud, staat op: http://www.3ds.com/products-services/whats-new/

SHoP Architects en SHoP Construction
“Binnen twintig minuten konden wij al met het 3DEXPERIENCE-platform aan de slag”, vertelt Jonathan Mallie, Principal van SHoP Architects en SHoP Construction. “Het is een heerlijke intuïtieve omgeving om in te werken. Alle ontwerpfunctionaliteiten zijn online beschikbaar en projecten zijn tot aan de fabriek uit te werken”. Meer informatie over de ervaringen van SHoP Architects en SHoP Construction met het 3DEXPERIENCE-platform en de sociale samenwerkingsmogelijkheden is hier te vinden.

Kennedy Hygiene
“Met SolidWorks Mechanical Conceptual 2014x op het 3DEXPERIENCE-platform kunnen wij vier procesrevisies uitwerken in dezelfde tijd dat onze concurrenten nog aan de tweede bezig zijn”, zegt William MacLeod, Senior Engineer bij Kennedy Hygiene. “De belangrijkste reden daarvoor is de samenwerkingsfunctionaliteit die aan SolidWorks Mechanical Conceptual is toegevoegd. Die maakt het namelijk mogelijk dat onze klanten inloggen om realtime de procesupdates te volgen en direct hun feedback te geven”.

Sociaal innovatieplatform
“Het 3DEXPERIENCE-platform is er voor iedereen”, zegt Dominique Florack, Senior Executive Vice President Products en R&D bij Dassault Systèmes. “Wij bieden daarmee een sociaal innovatieplatform om bedrijven samen met hun klanten onderscheidende consumentenervaringen te laten creëren. Vanaf het eerste productidee tot en met het verkooppunt. Het platform bevat industriegerichte experiences voor bedrijven in vrijwel alle markten en van uiteenlopende omvang. Het is ontworpen en ontwikkeld om zowel via de cloud als op de eigen werkplek te kunnen gebruiken.”

Experience-tijdperk
“In het experience-tijdperk draait zakendoen om het verbinden van mensen, ideeën, data en oplossingen om experiences te creëren die mensen verrassen en hun merkentrouw verhogen”, zegt Monica Menghini, Executive Vice President Industry & Marketing bij Dassault Systèmes. “De kracht van het 3DEXPERIENCE-platform stimuleert de samenwerking met andere afdelingen en ketenpartners dankzij een intuïtief te gebruiken uniforme interface en apps voor sociale samenwerking. Dat is nodig om onderscheidende experiences voor klanten te kunnen creëren.”

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3D Experience specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 190.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
Kijk voor meer informatie op  http://www.3ds.com/

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: